Haberler

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyeleri Hollanda'da

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyeleri, Hollanda’da farklı sebeplerle mağdur olan Türk aileleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüştü

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyeleri, Hollanda'da farklı sebeplerle mağdur olan Türk aileleri ve bu ülkede faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüştü.

Komisyon Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, komisyon üyeleri AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve MHP Ankara Milletvekili Mustafa Erdem ile Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Hollanda'da özellikle cezaevlerinde yaşanan sorunlar, koruyucu aile meselesi ve ayrımcılık konularında incelemelerde bulunacaklarını söyledi.

Hollanda'da farklı sebeplerle tutuklu bulunan Türklerden aldıkları şikayetler doğrultusunda Rotterdam'da 2 cezaevini ziyaret edeceklerini kaydeden Üstün, bunun yanı sıra ailelerinden alınan çocukların durumuyla ilgili yetkili kurumlardan bilgi alacaklarını anlattı. Üstün, son dönemlerde iki ülkede sıkça gündeme gelen ailelerinden alınan çocuklar meselesinin çözüme kavuşturulmasına katkıda bulmayı amaçladıklarını dile getirdi.

"Birbirimizi anlamaya çalışacağız" diyen Üstün, şöyle konuştu:

"Gençlik daireleriyle görüşmelerde bulunacağız. Biz kendi fikirlerimizi söyleyeceğiz, onların süreçle alakalı yaptıkları işleri dinleyeceğiz. Dolayısıyla birbirimizi anlamaya çalışacağız. Bu çerçevede soruna yapıcı bir katkıda bulunacağımızı ümit ediyorum."

Üstün, Avrupa'da son zamanlarda ırkçılık, İslamofobi ve yabancı düşmanlığında bir yükselişin olduğunu belirterek, bu kapsamda Almanya'da bazı Türk vatandaşlarının Neonaziler tarafından katledildiğini hatırlattı. İncelemeleri sonunda ırkçılığın Avrupa'nın aşağı yukarı her yerinde yükselen bir değer olduğunu gözlemlediklerini vurgulayan Üstün, Avrupa'da ırkçı partilerin aldığı oy oranının yüzde 20-25 bandına oturduğunu bildirdi.

-"Avrupa'da ırkçılık artık yakın bir tehlike haline geldi"-

Avrupa'daki ırkçılığın artık yakın bir tehlike haline geldiğine işaret eden Üstün, "(Şu ülkede, bu ülkede) demiyoruz. Avrupa'nın tamamına yayılmış vaziyette. Bunun dışında günlük hayatta da vatandaşlarımız ayrımcı birtakım muamelelerle karşı karşıya kalıyorlar. Eğitim hayatında, siyasi hayatta maalesef bunları görüyoruz. 2012 raporumuzda Hollanda'da yeri zamanı, muhatabı, mağduru belli olan 13 olay bize intikal etti. 2013 yılı sonunda da yine bize ulaşan olayları açıklayacağız" ifadesini kullandı.

Dost ve kardeş Hollanda'nın içişlerine karışmak gibi bir niyetleri olmadığının altını çizen Üstün, sorunların çözümüne katkı sunmak istediklerini söyledi. - Hollanda

Kaynak: AA / Güncel

Ayhan Sefer Üstün Ak Parti Hollanda Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title