Haberler

TBMM İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Teklif Kabul Edildi

TBMM Anayasa Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu başkanlığında yaptığı toplantıda TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından hazırlanan TBMM İçtüzüğü'nün Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi Hakkındaki İçtüzük Teklifi'ni görüştü. Görüşmelerin sonunda Komisyon, teklifi kabul etti.

TBMM İçtüzüğü'nde değişiklik yapılmasına ilişkin teklife göre kamu idarelerinin kendilerine bütçe ile verilen kamu kaynaklarını etkili ve verimli bir şekilde kullanıp kullanmadıklarını denetlemek amacıyla Bütçe ve Kesin Hesap Kanun Tasarıları'nın yanı sıra mali nitelikli doküman ve raporlar da TBMM'ye sunulacak. Bütçe ve Kesin Hesap Kanun Tasarıları ile eki belge ve raporlarını, Sayıştay dış denetim genel değerlendirme raporu ve genel uygunluk bildiriminin içerdiği bilgi ve belgeler Meclis denetimine

konu olacak. Böylece TBMM'nin mali denetim alanı önemli ölçüde genişleyecek. Bunun sağlanması amacıyla da Plan ve Bütçe Komisyonu bünyesinde daimi olarak görev yapacak Bütçe Alt Komisyonu ve Kesin Hesap Alt Komisyonu kurulacak.

Teklif, Bütçe Kanun Tasarısı ile Kesin Hesap Kanun tasarısının önce ilgili ihtisas komisyonunda görüşülmesini öngörüyor. Bütçeler önce ilgili ana komisyonda görüşülecek. 10 günlük süre içinde bu görüşme tamamlanacak ve Plan ve Bütçe Komisyonu son ve teknik çalışmayı yapacak. Teklif, yasa yapma sürecine sivil insiyatifin katılımını mümkün kılacak değişiklikler de içeriyor. Komisyonlar, kendilerine havale edilen işlerle ilgili olarak, ilgili sivil toplum kuruluşlarından yazılı veya sözlü görüş

isteyebilecekler.

Divan Katip üyesi milletvekillerinin konumlarını güçlendirmek amacıyla Genel Kurul'a gelen evrak okuma işi Başkanlık Divanı'nca görevlendirilecek kişiler tarafından yerine getirilecek.

Teklif ayrıca, Anayasa'da yapılan düzenlemeyle kaldırılan idam cezasıyla ilgili hükmün içtüzükten de çıkarılmasını öngörüyor.

(ZÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title