Haberler

TBMM Genel Sekreteri Meclis Personelini Uyardı: "Çocuklarınızı Meclis'e Getirmeyin"

Meclis'in Çalışma Takviminin AKP'nin Kapatma Davasına Endekslenmesi Milletvekillerini Olduğu Kadar Meclis Personelini de Olumsuz Etkiledi. AKP'nin Meclis'i Çalıştırma Kararı, Özellikle Sekreter ve Milletvekili Danışmanlarının Tatil Planlarını Alt Üst Ederken Pekçok Personel de Mesaiye Çocuklarıyla Birlikte Gelmeye Başladı.

Meclis'in çalışma takviminin AKP'nin kapatma davasına endekslenmesi milletvekillerini olduğu kadar Meclis personelini de olumsuz etkiledi. AKP'nin Meclis'i çalıştırma kararı, özellikle sekreter ve milletvekili danışmanlarının tatil planlarını alt üst ederken pek çok personel de mesaiye çocuklarıyla birlikte gelmeye başladı. Meclis Genel Sekreteri ise mesaiyi çocuklarıyla birlikte geçirmek durumunda kalan personele uyarı yazısı göndererek "çocuklarınızı Meclis'e getirmeyin" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin AKP hakkındaki kapatma davasıyla ilgili vereceği karar merakla beklenirken, AKP'nin dava sonuçlanana kadar Meclis'i çalıştırma planı, milletvekillerinin olduğu kadar Meclis personelinin de tatil planlarını suya düşürdü. AKP'nin Meclis'i çalıştırma kararından en çok etkilenenler ise milletvekillerinin sekreterleri ve danışmanları oldu. Meclis kapanmadığı için sekreter ve danışmanlar tatile çıkamazken, bu durum özellikle okulların kapanmasıyla birlikte çocuklarıyla birlikte mesaiye gelmesine yol açtı.

-GENEL SEKRETER KOCA PERSONELİ UYARDI-

ANKA'nın edindiği bilgilere göre ise TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca, özellikle Temmuz ayında, mesaiye çocuklarıyla birlikte gelen personel sayısının artması üzerine harekete geçti. Koca önce şefler aracılığıyla personeli çocuklarıyla birlikte mesaiye gelmemeleri konusunda uyardı. Ardından da "mesai saatleri içinde çocuk getirilmemesi" konusunda yazılı uyarıda bulundu.

-PERSONEL TEPKİLİ-

TBMM Genel Sekreteri'nden gelen bu uyarı Meclis çalışanlarının tepkisine yol açtı. Yaşanan siyasi belirsizlik ve Meclis'in çalışmasının AKP hakkındaki kapatma davasına endekslendiğini hatırlatan Meclis çalışanları, tatil yapamamaktan yakınırken, okulların tatil olmasıyla birlikte çocukların da ortada kaldığını dile getirdiler. Çocukların kendileriyle birlikte mesaiye gelmesinin zorunluluktan kaynaklandığını ifade eden Meclis çalışanları, tepkilerini "çocuklara kim bakacak?"şeklinde ifade ettiler. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title