Haberler

TBMM Genel Sekreteri: Kene İddiası Doğru Değil

TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca, 'Mecliste Bir Personeli Kene Isırdığı' İddialarının Doğru Olmadığını Belirterek, 'Çay Ocağında Görevli Bir Personeli Oturduğu Evinde Kene Isırmış, Kenenin Mecliste Personeli Isırdığı Doğru Değil' Dedi.

TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca, ''Mecliste bir personeli kene ısırdığı'' iddialarının doğru olmadığını belirterek, ''Çay ocağında görevli bir personeli oturduğu evinde kene ısırmış, kenenin Mecliste personeli ısırdığı doğru değil'' dedi.

Koca, AA muhabirinin, DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın, ''Mecliste bir personeli kene ısırdığı'' yönündeki sözlerini hatırlatması üzerine, konuyla ilgili araştırma yaptığını belirterek, ''Çay ocağında çalışan bir personeli evinde kene ısırmış. Kenenin Mecliste ısırdığı doğru değil. Tedbir olması açısından biz zaten uzunca bir süredir haftada bir kez Mecliste ilaçlama yapıyoruz'' diye konuştu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da gazetecilere yaptığı açıklamada, olayla ilgili bilgisinin olmadığını söyledi. Akdağ, Kırım Kongo Kanamalı Ateşine yol açan kenelerle ilgili risk gruplarının daha çok hayvancılıkla uğraşanlar ile çiftçiler olduğuna dikkati çekerek, şehirdeki insanların gereksiz paniğe kapıldığını bildirdi.

Kene ısırdığı iddia edilen çay ocağında görevli personel S.C'nin, haberin yayılmasının ardından izin alıp evine gittiği öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title