Haberler

TBMM Genel Kurulundaki Tartışma

AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, kişiler ve ortak değerler üzerinden siyaset yapmanın mümkün olmadığını söyledi.

Yaşar, düzenlediği basın toplantısında, TBMM Genel Kurulunda 23 Şubat Salı günü İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkındaki gensoru önergelerinin görüşmelerinde yaşanan tartışmayla ilgili görüşlerini ifade etti.

Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesini önlemek, bir gazetenin manşetine taşıdığı konuyu tashih etmek istediğini belirten Yaşar, yaptığı konuşmada, "Kürtleri asıl asimilasyon sürecinin PKK ile başladığını" açıklamak üzere, geçmişi ifade edecek birkaç kavram sıraladığını anlattı.

Yaşar, "Kürtleri eski rejim, eski sistem, eski Kemalist yapı, ne derseniz deyin eski faşizm asimile edemedi" dediğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Kişiler ve ortak değerler üzerinden siyaseti sürdürmek şimdiye kadar mümkün olmadı, bundan sonra da mümkün olmaz. Burada Mustafa Kemal'den bahsedilmiyor. Bahsedilen; adına Kemalizm denilen, bugün belli bir grup insan tarafından kullanılan, dar anlamda adlandırılan bir anlayış, uygulama ve siyasi tercih var. Bunun Mustafa Kemal'in şahsıyla, ideolojisiyle, devlet, ekonomi ve toplum anlayışıyla hiçbir alakası yok. Aslında bahsettiğimiz Kemalizm, Mustafa Kemal tarafından Celal Bayar başbakanlığa getirilmek suretiyle o dönemde tasfiye edilmiştir. Daha sonra yeniden gelmiştir. Maalesef ülkemizde siyaset, bir kesit ve fotoğraf siyaseti olarak gidiyor. Bağlam ve süreç siyasetini bir türlü oturtamıyoruz. Bir konuşmadan, olaydan bir fotoğraf alıyoruz. Bu fotoğraf üzerinden bir siyaset yürütülüyor. Anlık olay ve söz üzerinden siyaset yürütülüyor. Amacımız siyasete belli düzey getirmek, siyaset dilini etik zemine oturtmak, siyasetin ahlakına oturtmak. Türkiye'nin ortak kazanım ve değerleri vardır; bu dindir, milletir, Atatürk'tür, Cumhuriyet'tir, cenazedir, acıdır, kandır. Bunlar üzerinden siyaseti sürdürdüğümüz sürece bizler bir ulus, millet olamayız. Hatta Deniz Baykal'ın belirttiği gibi milli kimlik siyasetine erişemeyiz. Asıl sorunumuz bu. Bizim bu üslup ve dille varabileceğimiz hiçbir siyaset, hiçbir çözüm yok. Ama gerilim siyasetiyle, agresif siyasetle bunu malzeme olarak kullanmak, kimseye bir şey sağlamadı, sağlamayacaktır. Yaşadığımız olay budur."

Genel Kurulda en sakin psikolojiye sahip kişinin kendisi olduğunu savunan Yaşar, "Ama bu fotoğraf kareleri her zaman canlısının yerini tutmuyor. Ayırıcıların çıkardığı kavga, kavga edenlerin yaptığından daha fazladır. Yapmaya çalıştığımız; hakaret ve gerilim siyaseti değil, düzeysiz siyaset değil. Bu arkadaşların tavrının Mustafa Kemal'e zarar verdiğini düşünüyorum" dedi.

Kaynak: AA / Politika

Nurettin Yaşar Efkan Ala AK Parti Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title