Haberler

TBMM Genel Kurulunda Fındık Tartışması

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti ve CHP Milletvekilleri Arasında Fındık Tartışması Yaşandı.

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında fındık tartışması yaşandı.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut'un başkanlığında, saat 13.00'te toplandı.

Gündemdışı söz alan AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, fındığın 2 temel sorunu bulunduğunu, bunların, rekolte fazlası ve yönetim olduğunu söyledi.

''Hükümet, Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) marifetiyle fındığa müdahalede bulundu, bu olmasaydı şu anda fındık fiyatı 1 dolar civarında olacaktı'' diyen Aykan, şimdiye kadar hiçbir hükümetin, AK Parti hükümeti kadar fındık üreticisine destek vermediğini söyledi.

Aykan'ın gündemdışı konuşması üzerine söz alan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de Türkiye'nin, dünyada önemli bir fındık üreticisi ülke olduğunu belirtti.

Türkiye'de 13 ilde resmi izinle 600 bin hektar alanda fındık üretildiğini, Türkiye'nin fındık rekoltesinin 500 ila 650 bin ton arasında değiştiğini vurgulayan Eker, 40 yılı aşkın süredir fındık alımını da FİSKOBİRLİK'in yaptığını hatırlattı.

Eker, birliğin geçen yıl yaşadığı sorunlar nedeniyle bu yıl Hükümetin üreticiyi mağdur etmemek için TMO'yu devreye soktuğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

''11 Eylülden itibaren TMO 50 noktada, daha sonra da 70 noktada fındık alımına başladı. 3 bin tona yaklaşan günlük alımla, dün itibariyle TMO, 67 bin 610 ton fındık alımı gerçekleştirdi. Bugün itibariyle de üreticiye 172 trilyon 151 milyar 394 milyon lira para ödendi.

TMO, piyasadaki arz fazlası fındığı almaya hazır ve muktedirdir. TMO'nun para problemi yok, çünkü kredibilitesi var. 56 bin fındık üreticisi beyan vermişti. Bu beyanlardaki miktar 171 tondu. Şu ana kadar 67 bin tonun alımını gerçekleştirdik. Vaat ettiğimiz tarihte de paralarını ödüyoruz.''

Mehdi Eker, yeni FİSKOBİRLİK yönetiminin, geçen yıl alınan fındık için 65 trilyon lira para talebinde bulunduğunu, buna ilişkin kredi garantisinin verildiğini söyledi. Ayrıca FİSKOBİRLİK'in de bu yıl alım yapması için 7 trilyon lira civarında avans verdiklerini belirten Eker, piyasadaki arz fazlası fındığı alarak, fiyatı yüksek tutmak istediklerini bildirdi.

CHP'li milletvekillerinin, konuşmasına tepki göstermesi üzerine Bakan Eker, ''Siz sadece felaket ve sorunlar üzerine mi siyaset yapacaksınız? Bu milletin sorunlarını çözmeye katkı sağlayın. Başarılı çalışmalara, sessiz durarak saygı gösterebilirsiniz'' diye konuştu.

Bakan Eker'in bu sözlerine tepki gösteren CHP'li milletvekillerinden Sami Tandoğdu, AK Parti Ordu Milletvekili ve Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa'nın üzerine yürüdü. Tandoğdu'yu, CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu ile bazı AK Partili milletvekilleri durdurabildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title