Haberler

TBMM Genel Kurulunda Arbede Çıktı

TBMM Genel Kurulunda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Meclise Geri Gönderdiği Anayasa Değişikliğine İlişkin Yasanın Tümü Üzerinde Görüşmeler Tamamlandı.

TBMM Genel Kurulunda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Meclise geri gönderdiği Anayasa değişikliğine ilişkin yasanın tümü üzerinde görüşmeler tamamlandı.

Tasarının tümü üzerinde CHP'nin görüşlerini Ankara Milletvekili Oya Araslı, ANAVATAN'ın görüşlerini Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, AK Parti'nin görüşlerini ise Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün birer konuşma yaptı.

Şahsı adına söz alan Bağımsız Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan, Cumhurbaşkanı Sezer'in geri gönderme gerekçesini eleştirdi. Sezer ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yan yana otururken çekilmiş bir fotoğrafını gösteren Kandoğan, ''Sayın Cumhurbaşkanın bu bakışları kin ve nefreti çok iyi tahlil ediyor. Ülkenin birliğini ve beraberliğini sağlaması gereken Cumhurbaşkanı, Başbakana nasıl bakıyor'' dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, konuşması sırasında kürsüye gelerek Kandoğan'a bir not bıraktı.

Kandoğan'ın bu sözleri üzerine bazı CHP milletvekilleri ayağa kalkarak, bazıları sıra kapaklarına vurarak tepki gösterdi.

TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin, cumhurbaşkanlığının yüce bir makam olduğunu, herkesin gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini vurgulayarak, ''Eleştirileriniz olabilir ama hukuk ölçülerinde ifade etmeniz lazım. Bazı ifadeleriniz, bu yönüyle yanlış'' diyerek Kandoğan'ı uyardı.

CHP'li milletvekillerinin Kandoğan'a itirazını sürdürmesi üzerine Alptekin, ''Tavrınız hiç yakışmıyor'' diyerek, CHP'lileri uyardı.

Alptekin, Kandoğan'ın konuşmasının ardından birleşime ara verdi.

Bu sırada yerine geçen Kandoğan'a CHP'li milletvekilleri, yerlerinden kalkarak tepki gösterdi.

TBMM İdare Amirleri Feyzi Berdibek ve Burhan Kılıç, CHP milletvekillerine engel olmaya çalıştı.

AK Parti'li bazı milletvekillerinin de Kandoğan'ın yanına gitmeleri üzerine bir grup CHP ve AK Parti milletvekilleri arasında arbede yaşandı.

Milletvekilleri, birbirinin üzerine yürüdü. AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu'ya yumruk attı. Tandoğdu'yu korumaya çalışan CHP Kocaeli Milletvekili Salih Gün de Tunç'a yumruk attı.

Araya giren AK Parti Kilis Milletvekili Veli Kaya da CHP'lilere yumruk savurdu. Tandoğdu ise Alim Tunç'a tekme atmaya çalıştı.

İdare Amirleri Berdibek ve Kılıç ile bazı milletvekillerinin müdahalesi ile kavganın daha da büyümesi önlendi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title