Haberler

TBMM Genel Kurulu Yaklaşık 1 Saat Çalıştı

Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanını Seçmek Üzere Toplanan TBMM Genel Kurulu, Son Yılların En Kısa Süren Birleşimini Yaptı.

Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanını seçmek üzere toplanan TBMM Genel Kurulu, son yılların en kısa süren birleşimini yaptı.

Genel Kurul, Anayasa Mahkemesinin verdiği kararda öngörülen toplantı yeter sayısına (367) 2 yoklamada da ulaşılamaması üzerine, ancak 1 saat çalıştı.

TBMM Genel Kuruluna, AK Parti'li milletvekilleri dışında bağımsız milletvekillerinden Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez, Amasya Milletvekili Hamza Albayrak, İstanbul Milletvekili Göksal Küçükali, Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan, Hatay Milletvekili Fuat Geçen, CHP'den Hakkari Milletvekili Esat Canan, Anavatan Partisi'nden Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan, DYP'den Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan katıldı.

27 Nisan'da yapılan Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turuna da katılan Bölünmez, bu kez de Genel Kurula ilk gelen milletvekillerinden oldu.

27 Nisan'daki birleşime katılan Bayburt Bağımsız Milletvekili Ülkü Güney ile ANAVATAN Muğla Milletvekili Hasan Özyer ise bugünkü birleşime katılmadı.

ANAVATAN Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan ise Genel Kurulda bulunmasına karşın her iki yoklamaya da katılmadı.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan ile AK Parti Ankara Milletvekili Reha Denemeç ise geç kaldıkları için ilk yoklamaya katılamadı. Varan ve Denemeç, ikinci yoklamada hazır bulundu.

Başbakan Erdoğan Genel Kurula beraberinde Cumhurbaşkanı adayı Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile geldi.

Erdoğan, yapılan iki yoklamaya da pusula gönderdi.

Birleşimin açılmasının ardından yoklama yapılmaması üzerine Genel Kurula girerek Arınç'a itirazda bulunan CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç'a, AK Parti'li milletvekilleri tepki gösterdi.

CHP, bugünkü birleşime de katılmazken, TBMM Başkanlık Divanında CHP'li üye de bulunmadı. AK Parti'li katip üyeler Harun Tüfekçi ile Bayram Özçelik, divanda görev yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title