Haberler

TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, gündem dışı söz alarak Adana'da kentsel dönüşüm konusuna değindi.

Kentsel dönüşümün çok bileşenli bir konu olduğunu ancak yapılan projelerde bu bileşenlerin rant uğruna gözardı edildiğini savunan Beştaş, Adana'da gerçekleştirilen projelerin insan odaklı olması, vatandaşların talep ve beklentileri doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Ak Parti Tokat Milletvekili Coşkun Çakır da Prof. Dr. Halil İnalcık'ın vefatı dolayısıyla gündem dışı söz aldı.

İnalcık'ın Cumhuriyet'in sembol isimlerinden biri olduğunu ve bir tarihçi olarak dünyaya ışık tuttuğunu vurgulayan Çakır, İnalcık'ın Türk ve Osmanlı tarihi alanındaki çalışmaların bilime benzersiz katkılar sunduğunu anlattı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise gündem dışı konuşmasında yerel basının içinde bulunduğu sorunları anlattı. 15 Temmuz gecesi yaşanan FETÖ'nün darbe girişiminin medyanın önemini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Gürer, "Medyanın gösterdiği duyarlılık ve mücadele tarihe önemli bir not olarak düşmüştür." dedi.

Gürer, yerel basının sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulmasını isteyerek, bu sorunlara ilişkin Meclis Araştırması açılmasının da yararlı olacağını belirtti.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, gündem dışı konuşmaların ardından yerinden söz alarak, Kamışlı'da DAEŞ tarafından saldırılar gerçekleştirdiğini ifade etti. Meclis'in bu duruma sessiz kaldığını ileri süren Baluken, bu durumun kabul edilemez olduğunu savundu.

Darbe girişimi sonrası Kanun Hükmünde Kararnamelerle yapılan uygulamaları endişe içinde takip ettiklerini söyleyen Baluken, tüm uygulamaların hukuk sınırları içinde olması gerektiğini belirtti.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yargı sürecinin dikkatle takip edilmesi gerektiğini belirterek, bu sürecin kişiselleştirilmemesini ve adalet duygusundan ayrılınmamasını istedi.

Akçay, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini, bu ortamdan birlik, beraberlik ve uzlaşı içinde çıkılabileceğini vurgulayarak, "Ülke bu kadar büyük bir badire içinde geçmeye çalışırken, bazı çiğ ve sığ zihniyetlerin kaostan başkanlık devşirmeye çalışan ifadelerini de kınıyorum." diye konuştu.

"Meclis terörün bitmesi konusunda da el ve güç birliğini hayata geçirmeli"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da Kamışlı'da insanlık dışı bir katliam yaşandığını ifade ederek, saldırıyı CHP adına kınadıklarını söyledi.

Ülkenin, Siirt ve Hakkari'den gelen 5 şehit haberiyle sarsıldığını ifade eden Altay, darbeyi püskürten Meclis'in terörün bitmesi konusunda da el ve güç birliğini hayata geçirmesini istedi.

Altay, bazı yabancı basın kuruluşlarında Türkiye'de yaşanan darbe girişimine ilişkin kabul edilemez, gerçekleri çarpıtan, haksız yayınlar olduğunu dile getirerek, bu değerlendirmelere "Hadi oradan" diyerek karşılık verdiklerini söyledi.

"Ayrıma dikkat etmemiz lazım"

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz de konuşmasına Engin Altay'ın yabancı basında yer alan bazı değerlendirmelere ilişkin tepkisine katıldığını söyleyerek başladı.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin tüm süreçlerin adalet anlayışı içinde yürütüldüğünü kaydeden İnceöz, "Eleştiriler yapılırken üniformalı vatan hainleriyle, gerçek askerlerimizin ayırt ederek yapmamız lazım. ve topyekun bir zan altında bırakmamak gerektiği kanaatindeyim. Bu ayrıma dikkat etmemiz lazım." dedi.

Türkiye'nin mücadelesinin sadece Fethullahçı terör örgütüyle değil aynı zamanda PKK terör örgütüyle de sürdüğünü dile getiren İnceöz, ülkenin bu mücadele sürecinden demokrasini güçlendirerek ve kararlı adımlar atarak çıkacağını vurguladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da yerinden söz alarak Kamışlı'daki terör saldırısını kınadıklarını söyledi.

Kaynak: AA / Politika

Ömer Fethi Gürer Engin Altay Ahmet Aydın AK Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title