Haberler

TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı.

Genel Kurulda üç milletvekili gündem dışı söz aldı.

MHP Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Mersin'in Erdemli ilçesine doğalgaz getirilmesi konusunda yaptığı gündem dışı konuşmada, Erdemli'nin ürettiği ürünler bakımından ülke ekonomisine katkısını anlattı.

Erdemli'nin, Türkiye'nin yıllık limon üretiminin yüzde 60'ını karşıladığını belirten Öztürk, ilçenin doğalgaza ihtiyacı olduğunu, ilçe belediyesinin bu konudaki gerekli kararı aldığını, ancak BOTAŞ'la yürütülen çalışmalarda sonuca ulaşılamadığını bildirdi.

Öztürk, "Doğalgazın nimetlerinden nüfusu 100 bini aşan Erdemli halkı da yararlanmak istemektedir" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, insan hakları sorunları hakkında yaptığı gündem dışı konuşmada, bugünün, İnsan Hakları Vakfı'nın kuruluşunun yıldönümü olduğunu söyledi.

Vakfın geçmişte 12 Eylül'ün yaralarını sarmak amacıyla kurulduğunu, ancak çalışmalarını tamamlayamadığını anlatan İlgezdi, "Hangi görüşten olursak olalım, tanık olduğumuz insan hakları ihlalleri hepimizi etkilemektedir" dedi.

İlgezdi, Dünya Özgürlük Raporuna göre, Türkiye'nin kısmen özgür ülkeler arasında yer aldığını iddia ederek, "Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde 8 bin 40 dosya ile hakkında en çok dava açılan üçüncü ülke konumunda. En çok ceza aldığımız konu da adil yargılanma hakkının ihlali" diye konuştu.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş ise Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü nedeniyle gündem dışı konuştu.

Gümüşhane'nin 1,5 yıl Rus işgalinde kaldığını, ilin topyekün verdiği mücadele sonucunda işgalden kurtarıldığını belirten Pektaş, Gümüşhane ve buradaki faaliyetler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Oktay Öztürk Gümüşhane Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title