Haberler

TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili gündem dışı söz alarak, temmuz ayından bu yana sürdürülen yasaklarla bölge halkının yaşam hakkının yok sayıldığı, eğitim, sağlık gibi hizmetlere erişimin ortadan kalktığı bir süreç yaşandığını savundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan terörle mücadeleye ilişkin yeni kararları da eleştiren Dora, "Sorunları ötelemekten artık vazgeçmek, sorunlarımızı demokrasi düzlemine yükseltmek zorundayız" dedi.

Dora, sorunların çözümü için yeniden müzakere ortamına dönülmesi çağrısında da bulundu.

Ak Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, Erzincan'ın Kurtuluşunun 98. yıldönümü dolayısıyla gündem dışı konuşma yaptı. Bayram konuşması sırasında kürsüye 15 gün önce Erzincan'da şehit olan Tamer Meriç'in fotoğrafını koydu.

Tarih şuuru bulunmayanların geleceklerini de inşa edemeyeceğini belirten Bayram, dünyanın birlik, dirlik ve birlikte yaşama kültürü açısından Türkiye'den öğreneceği çok şeyler olduğunu söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, Avrupa Konseyi Gündeminde Türkiye konulu gündem dışı konuşmasında, Konseyin 2016 Ocak oturumuyla ilgili bilgi verdi.

Avrupa kapılarını kapatırken Türkiye'nin 2,5 milyon göçmene ev sahipliği yaptığını ve buna ilişkin bilgileri konsey toplantısında paylaştıklarını aktaran Bilgehan, gazetecilere ilişkin ihlaller denildiğinde de herkesin dönüp Türkiye'nin temsilcilerine baktığını söyledi.

Daha sonra yerinden söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 13 Şubat Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı.

Güneydoğu'dan gelen şehit haberleri nedeniyle başsağlığı dileyen Altay, TBMM'nin başsağlığı dileme yeri değil, çözüm yeri olduğunu vurgulayarak, Meclis Başkanı'nı sorunların çözümü noktasında inisiyatif almak üzere girişimde bulunmaya çağırdı.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, sokağa çıkma yasaklarının yaşandığı bölgede yaralıların olduğu binaya ambulans gönderilmediğini, ağır silahlarla saldırılarda bulunulduğunu ileri sürdü. Bu konuda resmi makamlara yaptıkları girişimlerinin sonuçsuz kaldığını söyleyen Baluken, insanlık suçu işleyenlerin tarih ve insanlık önünde hesap vereceklerini kaydetti.

Baluken, ülkenin bir bölümündeki ateşin söndürülmemesi halinde ülkenin diğer yerlerinde söndürülmesi mümkün olmayan daha büyük bir ateşe dönüşebileceğini ifade ederek, gerekli duyarlılığın bir an önce gösterilmesini istedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, toprakları vatan yapan şehitleri andı.

Her gün bir ilin kurtuluş günün kutlandığını belirten, bunların ibret alınması gereken günler olduğunu belirten Vural, "Bunlar bizim zafer günlerimizdir" dedi. Vural, terörle mücadelenin sonuna kadar sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, hükümetin asla bir savaş stratejisi izlemediğini, teröre karşı meşru bir mücadele yürütüldüğünü vurguladı.

Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan saldırıları kınayan Çakır, Özgecan Aslan'a öldürülmesinin birinci yılı nedeniyle Allah'tan rahmet diledi.

Meclis Başkanvekili Bahçekapılı da Divan adına Aslan ile şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.

Kaynak: AA / Politika

Ayşe Nur Bahçekapılı Erzincan AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

title