Haberler

TBMM Genel Kurulu'nda "Darbe" Tartışması

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Kendisini Darbe Savunuculuğu Yapmakla Suçlayan DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'a, "Darbecilerden Yana Olan Namerttir" Karşılığını Verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, kendisini darbe savunuculuğu yapmakla suçlayan DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'a, "Darbecilerden yana olan namerttir" karşılığını verdi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da Türkiye'deki traktör üretimi konusunda gündem dışı söz alan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Ergenekon soruşturması kapsamında yürütülen son operasyon ve gözaltılara yönelik eleştirilerde bulundu. İddianamesi ortada olmayan bir takım suçlamalardan dolayı toplumun saygın kişilerinin kelepçelenerek gözaltına alındığını söyleyen Sevigen, iktidara yönelik suçlamalarda bulundu. Sevigen'in sözleri, AK Parti ve DTP sıralarından büyük tepki aldı. AK Parti milletvekilleri, Sevigen'i yargıya saygılı olmaya çağırdı. Sevigen ise siyasallaşmamış yargıya sonuna kadar güvendiklerini ifade etti. DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık oturduğu yerden kalkarak Sevigen'e, "Darbeyi savunuyorsun" diye bağırdı. Sevigen ise Sakık'a, "Darbeyi savunan namerttir. Darbecilerden yana olan da namerttir" karşılığını verdi.

Sevigen'in ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Türkiye'de Atatürk'ün fikrini savunup Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesine çıkarmak isteyenler olduğunu, bir de Atatürk'ten faydalananlar bulunduğunu söyleyerek, CHP'ye göndermede bulundu. Elitaş, "Laikliği savunanlar var, bir de iktidara gelmek için laikliği kullananlar var. İnşallah bu kürsüden bir daha darbeyi savunan konuşmalar yapılmaz" dedi.

Elitaş'a cevap veren Sevigen, CHP'nin hiçbir zaman bu ülkede darbeyi savunan bir parti olmadığını ifade ederek, "Biz ülkeyi kendi ellerimizle demokrasiye teslim etmiş bir partiyiz. Biz sadece insanların, iddianamesi ortada olmayan suçlamalar yüzünden içerde yatmasını eleştiriyoruz. Böyle bir günde yalan söylemek size yakışıyor mu?" şeklinde konuştu.

(ZÇ-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title