Haberler

TBMM Genel Kurulu'nda "Çuval" Sorusu

TBMM Genel Kurulu'nda Bu Kez "Çuval" Tartışması Yaşandı. Anavatan Grup Başkanvekili Sarıbaş, Milli Savunma Bakanı Gönül'e "Şu Çuval Meselesini Nasıl Hazmettik" Diye Sorunca AKP Sıralarından da Tepki Geldi.

ANAVATAN Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'e "Sayın Bakanım, şu çuval meselesini nasıl hazmettik? Devri iktidarınızda, yani başınıza çuval geçirtmiş bir savunma bakanı olarak nasıl durabilirsiniz?" diye sordu.

TBMM Genel Kurulunda, Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Telekomünikasyon Kurumu, Denizcilik Müsteşarlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün 2007 yılı bütçelerinin görüşülmesi sırasında partisi adına söz alan Gurup Başkanvekili Sarıbaş, Türkiye'nin iç ve dış tehditler açısından güçlü ve caydırıcı bir silahlı kuvvetlere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin güvenlik konsepti konusunda, danışmanların etkin olmasını eleştiren Süleyman Sarıbaş, Irak'ın Süleymaniye kentinde, Amerikan askerlerinin Türk özel timinin bulunduğu irtibat bürosunu basmasıyla gündeme gelen "çuval geçirme" olayına da değindi.

Anavatan'lı Sarıbaş, "Sayın Bakanım, şu çuval meselesini nasıl hazmettik? Biz hala anlamış değiliz, ne oldu? Ne zaman özür dileyecekler? Devri iktidarınızda, yani başınıza çuval geçirtmiş bir savunma bakanı olarak nasıl durabilirsiniz? Dünyanın hangi ülkesinde olsaydı, savunma bakanları istifa ederdi ama maalesef siz üstünüze bile alınmadınız" diye konuştu.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title