Haberler

TBMM Genel Kurulu'nda Bütçe Görüşmeleri

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Meclis'in Üyelerinin Bir Hukuk Devletinde Haklarında Kesinleşmiş Mahkeme Kararı Olmadıkça Hiçbir Şekilde Suçlanamayacaklarını Belirterek, "Suçlandıkları Takdirde Bu Suçlamalar İftira, Bunu Yapanlar da Müfteri Durumuna Düşer" Dedi.

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Meclis'in üyelerinin bir hukuk devletinde haklarında kesinleşmiş mahkeme kararı olmadıkça hiçbir şekilde suçlanamayacaklarını belirterek, "Suçlandıkları takdirde bu suçlamalar iftira, bunu yapanlar da müfteri durumuna düşer" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Maliye Bakanlığı, Kamu İhale Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bütçeleri üzerindeki görüşmelerini sürdürüyor. Görüşmelerde DTP Grubu adına konuşan Şırnak Milletvekili Kaplan, DTP'nin 22 Temmuz seçimlerinde 2 milyon seçmenin oyunu aldığına işaret ederek, DTP milletvekillerinin Meclis'in tüm üyeleri gibi halkı temsil ettiklerini ifade etti. Bir hukuk devletinde hiçbir kişi ve kurumun, 2 milyon yurttaşın oylarını, halkın özgür iradesini tartışma hakkı

olmadığını söyleyen Kaplan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın sözlerine göndermede bulunarak şunları söyledi:

"Meclis'in tüm üyeleri, Meclis'in saygınlığını, halkın, milletin egemenliğini temsil eden üyelerdir. Bu üyeler, bir hukuk devletinde haklarında kesinleşmiş mahkeme kararı olmadıkça hiçbir şekilde suçlanamazlar. Suçlandıkları takdirde bu suçlamalar iftira, bunu yapanlar da müfteri durumuna düşer. Hukuk devletinde Meclis'in, üyelerinin saygınlığına sahip çıkması, onlara oy veren milyonlarca seçmene de sahip çıkması anlamına gelir."

Anayasa'ya göre Sayıştay'ın ordu harcamalarının denetimini yapabildiğine işaret eden Kaplan, ancak Sayıştay'ın kendisine yönelik yasanın askıda olması nedeniyle ordu mülklerini hala denetleyemediğini ifade etti. Ordu üzerinde idari sivil komisyonların ve savunma harcamasına yönelik Meclis denetiminin sağlanması konusunda hiçbir ilerleme yaşanmadığını kaydeden Kaplan, ordunun her konuda açık yorumlarda bulunma eğiliminin güçlenmiş durumda olduğunu belirtti.

(ZÇ-MAY-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title