Haberler

TBMM Genel Kurulu Bu Hafta Yoğun Mesai Yapacak

TBMM Genel Kurulu, Bu Hafta Gündemindeki Tasarı ve Teklifleri Yasalaştırmak İçin Yoğun Mesai Yapacak.

TBMM Genel Kurulu, bu hafta gündemindeki tasarı ve teklifleri yasalaştırmak için yoğun mesai yapacak.

TBMM Genel Kurulunda, CHP ve MHP grup önerileri reddedildikten sonra AK Parti'nin, gündem ve çalışma saatlerine ilişkin grup önerisi okundu.

Öneride, ''Sosyal Güvenlik yasa tasarısının tümünün oylanmasından önce 35 ve 47. maddelerinin yeniden görüşülmesi konusunda Hükümet talebinin'' yer almasına itiraz eden MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Hükümet ya da Komisyonun tekriri müzakere isteme yetkisi olduğunu, bunun grup önerisinde yer alamayacağını söyledi.

Bunun üzerine birleşime ara verildi. Başkanvekili Nevzat Pakdil, aradan sonra birleşimi açarken, Vural'ın itiraz ettiği konunun Danışma Kuruluna getirilmediğini belirterek, sehven yer aldığı için öneriden çıkarıldığını söyledi.

Konuşmaların ardından grup önerisi kabul edildi. Buna göre, Genel Kurul bugün saat 24.00'e kadar, yarın ve 17 Nisan perşembe günü 13.00-24.00 saatleri arasında çalışacak. Genel Kurul, 18 Nisan Cuma günü saat 14.00'de toplanarak, bazı yatırımların yap-işlet-devret modeliyle yaptırılmasına ilişkin yasa tasarısının bitimine kadar mesai yapacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title