Haberler

TBMM Genel Kurulu

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Tüm Sorunları Aynı Anda Çözme İmkanı Olmadığını Belirterek, "Ama Çok Acil Durumlar Ortaya Çıktığında Ehemi Mühime Tercih Ederek Bir Yasalaştırma Faaliyetini Burada Sürdürüyoruz" Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, tüm sorunları aynı anda çözme imkanı olmadığını belirterek, "Ama çok acil durumlar ortaya çıktığında ehemi mühime tercih ederek bir yasalaştırma faaliyetini burada sürdürüyoruz" dedi.

Uzman Jandarma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldü. Tasarı üzerindeki görüşmeler sırasında hükümet adına MHP Grup Başkanı Mehmet Şandır'ın uzman jandarmaların yaşadıkları sorunlara ilişkin sorularını cevaplayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "TBMM'ye bir kanun tasarısını hükümet olarak sevk ettiysek o işe önem veriyoruz demektir. Ama Meclis'in de bir çalışma süresi var" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nun her gün gece yarılarına kadar çalışarak ülkenin değişik sorunlarıyla ilgili gereken yasal düzenlemeleri yaptığına işaret eden Çiçek, tüm sorunları aynı anda çözme imkanı olmadığını vurguladı. Şandır'ın, İçişleri Komisyonu'nda uzman jandarmalarla ilgili 6 kanun tasarısının beklediği yönündeki eleştirisine de cevap veren Çiçek, "Eğer Meclis gündemine kadar bu konular geldiyse bizim de önem verdiğimiz konulardır. Ama çok acil durumlar ortaya çıktığında ehemi mühime tercih ederek bir yasalaştırma faaliyetini burada sürdürüyoruz. Dolayısıyla komisyon gündeminde bekleyen tasarılar bizim de önem verdiğimiz konulardır. Ümit ederiz ki bunları da aynen bu kanun tasarısında olduğu gibi birlikte yapma imkanımız olur" diye konuştu.

Çiçek, uzman jandarmaların dernek kurma hakları konusunda herhangi bir yasal engel bulunmadığını, dernek kurabileceklerini söyledi. Uzman jandarmaların misafirhanelerinin bulunduğuna işaret eden Çiçek, buralardan yararlanabileceklerini belirtti. Çiçek, uzman jandarma statüsüyle ilgili de bir çalışma olduğunu açıkladı.

Görüşmelerin sonunda tasarı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kanuna göre uzman jandarmaların 6 aylık staj süresi, garnizon hizmet süresinden sayılacak. Uzman Jandarma Kanunu'na göre göreve atandıktan 2.5 yıl sonra atamaya tabi tutulan uzman jandarmalar, kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte 2 yıl sonra atanabilecek. Uzman jandarma okulunu başarıyla tamamlayanlar, 6 ay stajyer olarak görev başı eğitime tabi tutulmak üzere kurayla atanacak. Sağlık durumu, idari, asayiş ve diğer zorunlu sebepler dışında atandıkları görev yerlerinde asgari 2 yıl kalmayanlar yeniden atamaya tabi tutulamayacak. İl içindeki yer değiştirme işlemleri bu şarta tabi olmayacak.

(ZÇ-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title