Haberler

TBMM Genel Kurulu

AK Parti'nin, TBMM Genel Kurulunun çalışma takvimi ve gündemine ilişkin grup önerisi kabul edildi.

Ak Parti'nin, TBMM Genel Kurulunun çalışma takvimi ve gündemine ilişkin grup önerisi kabul edildi.

Ak Parti'nin, Danışma Kurulu'nun bugün toplanamaması nedeniyle Genel Kurul'a getirdiği grup önerisiyle, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen Torba Kanun Tasarısı gündemin birinci sırasına çekildi.

Gündemin ikinci sırasına ise Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesinin Kültür Yollarına İlişkin Genişletilmiş Kısmi Anlaşmayı Tesis Eden Kararına Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı alındı. Ardından bazı uluslararası anlaşmalar da gündemde ön sıralara çekildi. Genel Kurul'un çalışma saatleri de günlük programın bitimine kadar olarak belirlendi.

Ayrıca, Genel Kurul'un, önümüzdeki cuma, cumartesi ve pazar günleri de toplanarak günlük programların bitimine kadar çalışması kabul edildi.

-"Mutabakat sağlanmazsa 19 Temmuz'da tatili unutun"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası siyasi parti gruplarının Meclis çalışmalarına ilişkin sergiledikleri uzlaşmacı tavra işaret ederek, "Şoktan çıkılmış, travmadan çıkılmış ve maalesef iktidar partisi 14 Temmuz ayarlarına geri dönmüş. Hayırlı olsun, Allah bildiğiniz yolda sizi muvaffak etsin ama bu yol, yol değil, ben size söyleyeyim." ifadelerini kullandı.

İktidar partisinin sayısal çoğunluğuna güvenerek, üç muhalefet partisinin de karşı çıktığı düzenlemeleri içeren Torba Kanun Tasarısı'nı yasalaştırmaya çalıştığını dile getiren Altay, şunları kaydetti:

"Birbirinden çok farklı düşünen 3 muhalefet partisinin hiçbir uyarısını dikkate almadan, parlamento çoğunluğuyla 'İstediğimizi yaparız' noktasındasınız. Yaparsınız, hiçbir itirazım yok. Milli iradeye saygı bunu gerektirir. Çoğunluk elbette Parlamentonun gündemini de belirler, istediği kanunları da çıkarır ama yarın başınıza bir taş daha düşünce bize yine 'Hadi kucaklaşalım' falan demeyin. Çünkü bu tasarı, birbirinden çok farklı düşünen 3 muhalefet partisinin 3'ünün de çokça çekince koyduğu bir tasarı. Birimiz kusurluyuz, ikimiz kusurluyuz, üçümüz de mi kusurluyuz? Demek ki bu tasarıda, ülke menfaatine olmayan, millet menfaatine olmayan, beytülmalın çıkarlarına uymayan işler var."

İktidarın muhalefetin eleştirilerini göz önüne alması gerektiğinin altını çizen Altay, "Bu konuda muhalefet partileriyle bir mutabakat sağlanmazsa 19 Temmuz'da tatili unutun, ay sonuna kadar tatili unutun. Muhalefet partileri olarak TBMM İçtüzüğünün bize verdiği bütün imkanları kullanarak çalışacağız. Bu kanunun bu şekilde geçmemesi için CHP olarak İçtüzüğün bize verdiği bütün imkanları kullanacağız." şeklinde konuştu.

Konuşmasında FETÖ'nün darbe girişimine de değinen Altay, iktidar partisinin darbe girişimi karşısında sergiledikleri tutum nedeniyle muhalefet partilerine teşekkür etmesine gerek olmadığını, darbe girişiminin Ak Parti'ye karşı değil, millete karşı yapıldığını söyledi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da söz alarak, "Biz millet iradesini temsil eden siyasi partilerin darbeye karşı millet yanındaki duruşları dolayısıyla teşekkürlerimizi ifade ettik. Bize yapıldığı için değil, millet iradesine ve demokrasiye kastedildiği için." dedi.

Terör örgütünün iki yüzlü tavrı ile çok çeşitli kurumlara girdiğini, ancak özellikle 17-25 Aralık'tan sonra son derece dikkatli olduklarını ve bir mücadele yürüttüklerini anlatan Bostancı, "Terör örgütünün sonunu getirmek, bu ülkede demokrasi ve millet iradesinin yükseltilmesi istikametinde bütün güçlerle işbirliği yapmak bizim şiarımızdır. Bu çerçevede Meclisteki bütün partilerle ve aynı istikamette davranan kurumlarla beraberce bu işi yapmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Görüşmelerin ardından AK Parti grup önerisi oylanarak kabul edildi.

Öte yandan, HDP Grubunun Danışma Kurulu'nun toplanamaması nedeniyle, "Cezaevlerinde süregelen ve özellikle OHAL kararıyla ciddi boyutlara ulaşan hak ihlallerinin tüm boyutlarıyla araştırılması" amacıyla verdiği araştırma önergesinin bugün gündeme alınması önerisi kabul edilmedi.

Kaynak: AA / Politika

Naci Bostancı Engin Altay AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title