Haberler

TBMM Genel Kurulu

MHP Ankara Milletvekili Zühal Topcu, iktidarın eğitim politikalarını eleştirerek, "AK Parti iktidarlarında geçen hafta 6'ncı Milli Eğitim Bakanı'nın atanmış olduğuna şahitlik ediyoruz.

MHP Ankara Milletvekili Zühal Topcu, iktidarın eğitim politikalarını eleştirerek, "Ak Parti iktidarlarında geçen hafta 6'ncı Milli Eğitim Bakanı'nın atanmış olduğuna şahitlik ediyoruz. Bakanlar değişebilir ama politikaların değişmemesi tutarlı ve istikrarlı olması lazım." dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, MHP'nin, öğretmenlerin ve öğretmenlik mesleğinin sorunlarına yönelik Meclis araştırması açılmasıyla ilgili önergesinin, bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi kabul edilmedi.

MHP Ankara Milletvekili Zühal Topcu, önerinin görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarlarının eğitim programlarını eleştirdi.

Eğitim sisteminin kalitesinin toplumun geneli açısından önemine işaret eden Topcu, iktidardaki partinin 14 yıldır aynı olmasına rağmen, eğitim politikalarının sürekli değişmesinin anlaşılır bir durum olmadığını savundu.

Topcu, "AK Parti iktidarlarında geçen hafta 6'ncı Milli Eğitim Bakanı'nın atanmış olduğuna şahitlik ediyoruz. Bakanlar değişebilir ama politikaların değişmemesi tutarlı ve istikrarlı olması lazım. Bırakın her gelen bakanı, aynı bakan süresinde bile değişen eğitim politikalarına şahitlik ediyoruz." diye konuştu.

Eğitimde milli bir hedefin olması gerektiğini vurgulayan Topcu, çocukların geleceğini öne alan, öğretmenlere kendilerini güvende hissettiren ve kişisel gelişimlerine imkan tanıyan bir sistemin hayata geçirilmesinin önemine değindi.

Topcu, öğretmenlerin ücret ve sosyal haklar açısından da giderek daha zor koşullarda yaşamaya mahkum edildiklerini belirtti.

"Öğretmenlere yıpranma hakkı verilmeli"

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan da 13 yılda 6 milli eğitim bakanı değiştirildiğini, bu bakanlardan yalnızca bir tanesinin eğitim kökenli olduğuna dikkati çekti.

Öğretmenlerin mesleğe başladıktan sonra eğitimlerinin sürekli devam ettiğini, güç koşullarda çalıştıklarını belirten Aslan, yasal düzenlemelerle öğretmenlere de yıpranma hakkı tanınması gerektiğini bildirdi.

Ataması yapılmayan öğretmenlerin sorunlarına da değinen Aslan, "Maalesef bu ülkede öğretmen olmak, bakan olmaktan daha zor bir hale getirilmiş durumda." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz da bir milletin en büyük zenginliğinin yetişmiş insan gücü, bunun kaynağının da eğitim olduğunu kaydetti.

AK Parti iktidarında eğitimin kanayan yara haline geldiğini savunan Durmaz, "AKP iktidarıyla eğitim maalesef siyasete malzeme haline dönüştürülmüştür. Akşam yaptığınızı sabah bozuyor, dün 'doğru' dediğinize bugün 'yanlış' diyorsunuz. Buna hangi ülkede müsaade edilebilir?" ifadelerini kullandı.

Durmaz, 65. hükümet programında eğitimin ayrı bir başlık olarak yer almamasını da eleştirerek, iktidarın derdinin eğitim vermek değil, ucuz iş gücü sağlamak olduğunu öne sürdü.

"Eğitim insani politikaların merkezinde"

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ise 65. Hükümetin programında insani politikaların merkezinde eğitim konusunun bulunduğunu belirtti.

"AK Parti hükümetlerinin temel önceliği hep insana yönelik yatırımlar olmuştur." diyen Maviş, bütçelerde en büyük payı eğitime ayırmalarını da bunun kanıtı olarak gösterdi.

Öğretmenlik mesleğinin saygınlığını, verimliliğini, uzmanlığını ve etkinliğini artırmaya önem verdiklerini ve buna yönelik çalışmalar yürüttüklerini anlatan Maviş, bu kapsamda yapılan yasal ve idari düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Görüşmelerin ardından, MHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Kaynak: AA / Politika

AK Parti AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title