Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulunda siyasi partilerin grup başkanvekilleri Anneler Günü'nü kutladı.

TBMM Genel Kurulunda siyasi partilerin grup başkanvekilleri Anneler Günü'nü kutladı.

Genel Kurul, Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı.

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, gündem dışı söz alarak Anneler Günü dolayısıyla konuştu. "Çatışma, ayrımcılık ve nefretin toplumsal yapıyı bozduğu bu şiddet ortamında kaybedilen her can, bir annenin yüreğini dağlamaktadır." ifadesini kullanan Sarıhan, kadınların her türlü şiddet ve tacize maruz kaldıklarını savundu.

"Anneler Günü'nü bir kapitalizm aracı haline getirdiğimiz zaman onlara sunduğumuz sevginin, gösterdiğimiz saygının da ne yazık ki çok büyük bir değeri kalmıyor." diyen Sarıhan, Başkanvekili Buldan ile parti gruplarına ve Genel Kurulda görevli kadın stenograflara çiçek verdi.

Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Uluslararası Trafik Güvenliği Haftası konusundaki konuşmasında, Türkiye'de ulaşımın ve taşımacılığın önemli bir kısmının karayoluyla sağlandığını anımsatarak, trafikteki araç sayısındaki artışın kazalarda da artışa neden olduğuna dikkati çekti.

Dünyada her yıl 1 milyon 250 bin kişinin trafik kazalarında yaşamını yitirdiğini aktaran Ilıcalı, Türkiye'de ise 2015'de 3 bini aşkın kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini söyledi.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, ilin sorunlarına ilişkin konuşmasında, Afyonkarahisar'ın, AK Parti iktidarları döneminde, Ege'nin en geri kalmış illeri arasından kurtulamadığını savundu.

İldeki sorunları dile getiren Parsak, çiftçilerin perişan, madencilikle uğraşan şirketlerin zor durumda olduğunu, ihracatın azaldığını, eğitimde sıkıntılar yaşandığını ileri sürdü.

Afyonkarahisar'ın İstiklal Madalyası'nı en çok hak eden il olduğunu dile getiren Parsak, bu konuda verdiği kanun teklifine destek talebinde bulundu.

Anneler Günü kutlandı

TBMM Başkanvekili Buldan, Anneler Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, insan hayatının ve onurlu bir yaşamın, yeryüzündeki en kıymetli şey olduğunu belirterek, "Bir yandan anneliği kutsarken, diğer taraftan militarist erkek şiddetiyle kadınları ve evlatları yaşamdan koparanlara ve vicdanlara seslenmek istiyorum. Cenneti annelerin ayaklarının altında gördüğünü söyleyenler, kadınların ve de annelerin ayaklarına nasıl bir cehennem serdiğinizi de ifade ediniz. Zira bizim kutsanmaya değil hesap verecek bir siyasi ahlaka ihtiyacımız var." diye konuştu.

Buldan, "Ayağımızın altına cennet istemiyoruz, çocuklarımızın güven içinde yaşadığı bir ülke istiyoruz. Bizim cennetimiz, doğurup büyüttüklerimizin canının yanmadığı, yaşamın sonuna kadar savunulduğu bir ülkedir." ifadesini kullandı.

Bu haftanın aynı zamanda Engelliler Haftası olduğunu da dile getiren Buldan, Türkiye'de engellilerin hak ettiği desteği göremediğini savunarak, "Engellilerin acınmaya değil desteklenmeye ihtiyacı vardır. Toplumdaki dezavantajlı kesimlerin yaşamlarını düzenleyecek, onlara kolaylık sağlayacak yasal düzenlemelerin yapılması kadar bu yasaların hayata geçirilmesi de elzemdir." değerlendirmesinde bulundu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, başta şehit anneleri olmak üzere bütün annelerin Anneler Günü'nü kutladığını söyledi.

Engellilerin de hala çözüm bekleyen sorunlarının bulunduğuna işaret eden Akçay, engellilerin önündeki fiziki ve sosyal engellerin kaldırılmasını istediklerini söyledi. Akçay, bu konuda kapsamlı bir çalışma yapılması gerektiğini dile getirdi.

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, annelerin acılar içerisinde olduğunu ileri sürerek, bunu tüm kamuoyunun bilmesi gerektiğini kaydetti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Anneler Günü'nü kutlayarak, annelerin evlat acısı çekmediği, evlatlarının açlık çektiklerine tanıklık etmediği, gözyaşlarından uzak, anlamına uygun şekilde kutlanacağı, huzur ve barış içinde bir Türkiye ümit ettiğini söyledi.

Bugünün Danıştayın kuruluş günü ve İdari Yargı Günü olduğunu aktaran Özel, "Bugün kendi toprağında, bağında, zeytinliğinde, işinde, gücünde olan birisi ya da yıllar boyunca biriktirdikleriyle başını sokacak evini almış birisi, bugün Cumhurbaşkanı'nın istedikleri gerçekleşirse bir sabah tarlasının başında, evinin ucunda dozerlerle karşılaştığında onun hakkının yenmesine engel olacak tek merci idari yargıdır." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Anneler Günü'nü kutlayarak, bu tür günlerin bir günle sınırlı olmaması gerektiğini dile getirdi.

Terörle mücadelenin 40 yıldır sürdüğünü belirten İnceöz, şehit annelerine de hürmetlerini ve şükranlarını iletti.

Kaynak: AA / Politika

Pervin Buldan Anneler Günü AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title