Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleri, 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutladı.

TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleri, 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutladı.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı.

Gündem dışı söz alan CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, 5 Nisan Avukatlar Günü, dolayısıyla yaptığı konuşmada, yargının siyasallaştırıldığı bir sürecin yaşandığını savunarak, yargının, ağır baskılara maruz kaldığını ve halkın gözünde de saygınlığının tartışmalı hale dönüştüğünü belirtti.

Bunun sorumlusunun AK Parti iktidarı olduğunu iddia eden Nurlu, hukuk devleti ilkesinin daha da güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, tüm avukatların 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutladı.

Başkanvekili Hamzaçebi de TBMM Başkanlık Divanı'nın üçte ikisinin avukatlardan oluştuğunu anımsatarak, Avukatlar Günü'nü kutladığını bildirdi.

Kahramanmaraş'a İstiklal Madalyası verilmesinin yıl dönümü dolayısıyla, söz alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil de kentin işgalci düşman güçlerine karşı mücadele vererek, kendi kendini kurtaran şehir ünvanını kazandığını kaydetti.

Kahramanmaraşlıların, sadece kendi şehri için mücadele etmediğini, işgal altındaki diğer şehirlere de yardımda bulunduğunu belirten Çitil, ilde milli mücadeleye katılmayan tek bir bireyin bulunmadığını anlattı.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, iktidarın tiyatroları kapatmak istediğini ileri sürerek, hem özel hem de devlet tiyatrolarının birtakım sorunlarının bulunduğunu belirtti.

Kayışoğlu, "Sanat halk için olabilir, sanat sanat için olabilir ama sanat iktidar için olmaz." ifadesini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise AK Parti iktidarları döneminde birçok ilde yeni tiyatronun açıldığını vurgulayarak, Avukatlar Günü'nü kutladı ve hukukun en temel ayaklarından birini avukatların oluşturduğunu bildirdi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Türkiye'de avukatların yargıdan kaynaklı sorunlarının bulunduğunu savunarak, avukatlık mesleğinin hak ettiği yerde olmadığını ifade etti.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Avukatlar Günü'nü kutladıklarını belirterek, savunma hakkının, adaletin sacayaklarından biri olduğunu ve bu kapsamda avukatlığın önem taşıdığını kaydetti.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a tecrit uygulandığını savunarak, bu yaklaşımı kabul edilemez bulduklarını açıkladı.

Avukatlar Günü'nü de kutlayan Baluken, savunma hakkını yerine getirmek isteyen avukatların baskılarla karşı karşıya kaldıklarını ileri sürdü.

Bu arada, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, milletvekillerine otizmli çocukların desenlerini çizdiği kravatlardan dağıttı. CHP Grubu'ndaki bazı milletvekillerinin kravatlarını değiştirerek, desenli bu kravatları taktığı gözlendi.

Kaynak: AA / Politika

Avukatlar Günü AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title