Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulunda, Türkiye ile ABD Arasında Genişletilmiş Bilgi Değişimi Yoluyla Uluslararası Vergi Uyumunun Artırılması Anlaşması ve Eki Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı kabul edilerek yasalaştı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tasarı üzerinde, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın tasarının gecenin ilerleyen saatlerinde görüşüldüğünü belirterek, "Bu, ABD'den özür dileme anlamına mı geliyor, Cumhurbaşkanı'nı mı itibarsızlaştırıyor?" sorusuna, "Cumhurbaşkanı'nın devlet deneyimini, devlet adamlığını ve siyasi kariyerini çok iyi biliyorsunuz. Amerika'ya, dünyaya ne söyleyeceğini en iyi bilen siyasetçilerden birisidir. Söylemi ile görüşülen yasal düzenlemeyi karıştırmayacak kadar deneyime sahip olduğu inancı içindeyim. Sayın Cumhurbaşkanımızın değerlendirmeleri ile yasayı aynı kefeye koymayı doğru bulmuyorum" yanıtını verdi.

Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK), 78 milyonun sağlıkla, ilaçla ve diğer benzeri verileri bünyesinde barındırdığını anlatan Çelik, araştırmalar için verilerin bilim çevrelerine aktarılması gerektiğini, ayrıca kurumların da verilere ihtiyacı olduğunu kaydetti. Verilerin verilmesinde yasal altyapıya ihtiyaç olduğunu ifade eden Çelik, kişisel verilerle ilgili kapsamlı temel yasa olmadığı için SGK bünyesinde talepler doğrultusunda verilerin kayıt dışı elde edilmemesi adına geçmişte yapılan çalışmalardan geçmişte sonuca ulaşmadığını söyledi.

Hükümet olarak kapsamlı olarak kişisel verilerin korunmasıyla ilgili yasal düzenlemeyi Meclise getirdiklerini hatırlatan Çelik, önemli olan düzenlemenin bir an önce yasalaşması, buna bağlı olarak kurumların kendi iç düzenlemelerini yaparak sorunların atlatılması gerektiğini kaydetti.

-"Fazla sütün süt tozuna dönüştürülmesi..."

Yerli tohum üretiminin artarak devam ettiğini ve 1 milyon tona ulaştığını anlatan Çelik, "Önümüzdeki dönem içinde TİGEM bünyesinde ağırlıklı olarak tohum üretimimizi artırarak, Türkiye'nin elde ettiği başarıyı katlayarak, dünyada sözü edilen ülke noktasına gelme çabalarımızı artırarak devam ettireceğiz" dedi.

CHP'li Tanal'ın "Neden İsrail tohumu satışı serbest, yerli tohum yasak?" sorusuna Çelik, "Tohumda çok iyi noktaya geldik. Dünyada sayılı tohum üreten ülke olma noktasına geldiğimizi söylüyoruz. Tohum üretmekle kalmıyoruz, ihraç ediyoruz. Bir başka devletin hayranlığını yapmanın anlamı yok. Türkiye kendi milli tohumunu üretiyor ve satıyor" karşılığını verdi.

Süt üretiminin 18,6 milyon tona ulaştığını aktaran Çelik, "Sütün süt tozuna dönüşmesiyle ilgili ciddi destek verdik. Şu anda süt tozu için tonuna 4 bin 500 TL destek veriyoruz. Piyasada fazla olan sütün çekilip süt tozuna dönüşmesiyle bir yıl kazanıyorsunuz, bu sürede yurt dışına ihraç etme imkanı kazanıyorsunuz. Önümüzdeki dönem içinde fazla sütün, Et ve Süt Kurumu tarafından süt tozuna dönüştürülmesi uygulamasını da başlatacağız. Yaşanan sıkıntılar önümüzdeki dönem inşallah ortadan kalkmış olacak" yorumunu yaptı.

CHP'li Tanal'in, sataşma gerekçesiyle söz alarak, "Vatandaş lehine neden yasa çıkarmıyorsunuz diye eleştiriyorum sizi. İsrail'e hayran olan, bu düzenlemeyi yapan zihniyettir" sözlerine Çelik, "Çiftçi ve üreticimize tohum yağdıran noktaya geldiğimizi söylüyorum. Tohumu hem çiftçiye veriyoruz, hem dışarıya ihraç ediyoruz. Daha ileri taşımamız gerektiğini de söylüyorum. Bununla ilgili altyapımız çok müsait olduğunu, bunu sürekli geliştirdiğimizi ifade ediyorum. Aynı yerde takılmış kaset gibi dönmek doğru değil. Sayın Tanal, kendinizi bir gözden geçirin" karşılığını verdi.

Tasarının kabul edilmesinin ardından TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, birleşimi saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

Kaynak: AA / Politika

Mahmut Tanal Faruk Çelik Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title