Haberler

TBMM Genel Kurulu

HDP'nin, hasta tutuklu ve hükümlülerin durumunun araştırılması amacıyla verdiği önergenin gündeme alınması önerisi kabul edilmedi.

HDP'nin, hasta tutuklu ve hükümlülerin durumunun araştırılması amacıyla verdiği önergenin gündeme alınması önerisi kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

Partisinin önerisi üzerine söz alan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, KCK operasyonlarının, bugün terör örgütü olarak ilan edilen Paralel Yapı'nın denetiminde gerçekleştirildiğini savundu.Cezaevlerinin şu anda kapasitelerinin dolduğunu ve buralarda insan hakları ihlallerinin görüldüğünü iddia eden Konca, hasta tutukluların tahliye edilmediklerini söyledi.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, kanunlara aykırı davrananlara hukuk çerçevesinde gereğinin yapılacağını herkesin bilmesi gerektiğini vurguladı.

Bazı STK'ların teröre destek verir açıklamalar yaptığını ve bunlara hukuki olarak bir şey yapılmadığını iddia eden Erdoğan, terörle mücadele kapsamında, sınırların güvenliğinin sağlanması, terörün finansmanın önlenmesi, kaçakçılığa göz yumulmaması, hukuk sistemindeki eksikliklerin tamamlanması ve bu sorunla mücadelenin bir bütün olarak ele alınması gerektiğini belirtti.

Erdoğan, "Kimsenin, Türkiye Cumhuriyet sınırları içerisinde, Türk Devlet'ine, Türk milletine karşı 'köpeksiz köyde değneksiz dolaşmasına' izin veremeyiz" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya da tutukluluğun istisnai bir hal olması gerektiğini dile getirerek son dönemde, yazdıklarından dolayı hapse atılan gazeteciler bulunduğunu savundu. Akkaya, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün de haksız yere hapiste yattıklarını öne sürdü.

1 Kasım seçiminden sonra da " Ak Parti'deki güç zehirlenmesinin" devam ettiğini savunan Akkaya, "Türkiye'nin gerçek gündemini göremiyorsunuz ve bu yüzden Meclisi çalıştırmıyorsunuz" diye konuştu.

Türkiye'de 6 milyona yakın işsizin bulunduğunu, yoksulluğun önemli bir sorun olduğunu, depresyon ve intihar olaylarının arttığını ifade eden Akkaya, iktidar partisinin gündeminin ise başkanlık olduğunu ileri sürdü.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin, Türk'üyle, Kürt'üyle ve Arap'ıyla bir kardeşlik bölgesi olduğunu belirterek, "Ama nasıl oluyor da kardeşçe yaşayan bu insanlar birbirine düşman hale getiriliyor?" ifadesini kullandı.

İlk olarak bunun uluslararası boyutu bulunduğunu, bölgesel gelişmelerin ve olayların Türkiye'yi etkilediğini kaydeden Fakıbaba, terör karşısında masum insanların korunmasının önemine dikkati çekerek, bölgedeki yoksulluk ve işsizliğin nedeninin de terör olduğunu vurguladı.

Başkanlık sistemini, geçmişte Turgut Özal'ın, Süleyman Demirel'in, Alparslan Türkeş'in ve Necmettin Erbakan'ın da istediklerini savunan Fakıbaba, "Başkanlık sistemi, Ak Parti'nin kendisi için istediği bir sistem değildir. Hele hele Cumhurbaşkanımız için hiç istenilen bir sistem değildir" değerlendirmesinde bulundu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da eski liderleri Alparslan Türkeş'in, başkanlık sistemini savunmadığını, başkanlık sistemiyle ilgili sözlerinin, AK Parti tarafından çarpıtıldığını öne sürdü.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Cumhurbaşkanı, Başbakan, ya da diğer şahıslarla ilgili, burada olmayan kişilerle ilgili ifade kullandığımız zaman onların da şahsiyetlerini düşünerek, haksız ve mesnetsiz ithamlarda bulunmayalım" dedi.

HDP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Kaynak: AA / Politika

Yakup Akkaya AK Parti Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title