Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti, CHP, MHP ve HDP grup başkanvekilleri, Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki terör saldırısından duydukları üzüntüyü ifade ederek, hayatını kaybedenlere başsağlığı dileğinde bulundu.

TBMM Genel Kurulu'nda Ak Parti, CHP, MHP ve HDP grup başkanvekilleri, Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki terör saldırısından duydukları üzüntüyü ifade ederek, hayatını kaybedenlere başsağlığı dileğinde bulundu.

Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu'nda üç milletvekili gündemdışı söz aldı.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Suriyeli sığınmacılara, devlet olarak sahip çıkmak zorunluluğu bulunduğunu belirterek, Suriyeli sığınmacılara çalışma izni verileceğini ve bunun kendi halkının çalışma alanlarının daralmasına neden olacağını savundu.

Uşak'ta binlerce kişinin, kendisinden iş istediğini anlatan Yalım, "Ben onlara, 'İşinizi Suriyeliler aldı, kusura bakmayın' mı diyeceğim? Suriyelilere iş verilecek, bu daha fazla kişinin işsiz olacağı demektir. Bunun sorumlusu, Suriyeliler değil iktidardır. İşsiz gençlerimiz dururken sığınmacılara çalışma hakkı verilmesinin sorumlusu hükümettir" diye konuştu.

Suriyeli sığınmacıların Türkiye'ye maliyetinin 8 milyar dolar olduğunu anımsatan Yalım, bunun, binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak, yüzlerce fabrika anlamına geldiğini bildirdi.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Hrant Dink cinayetiyle ilgili gündemdışı konuşmasında, Dink'in barış, yüzleşme talebinin, bakanlar, medya, Genelkurmay tarafından Türklüğe hakaret olarak yaftalandığını savunarak, Dink gibi bir barış güvercininin, Türklüğe hakaretten mahkum edildiğini ifade etti.

Paylan, 9 yıldır, "öldür" diyenlerin yargılanmasını istediklerini belirterek, "Biz bunu dedikçe, sanık olarak saydıklarımız terfi ettirildi" dedi.

Ücretsiz toplu taşıma, devlet desteği

Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafı Ilıcalı, ücretsiz toplu ulaşım yolculuklarına devlet desteğine ilişkin gündemdışı söz aldı.

2002'deki kanunla, gazi, şehit yakınlarına, 2013'te ise 65 yaşın üzerindekilere ücretsiz ulaşım imkanı sağlandığını anımsatan Ilıcalı, İstanbul'da bir araç başına bin lira, deniz aracı için 750 lira, diğer büyükşehirlerde 750 lira, diğer belediyelerde ise araç başına 600 lira aylık destek verileceğini kaydetti.

Mustafa Ilıcalı, bu ödemenin 7 Nisan 2015'ten geçerli olmak üzere toplu şekilde yapılacağını vurguladı.

Çınar'daki terör saldırısı

Gündemdışı konuşmaların ardından grup başkanvekilleri yerinden söz aldı.

Meclis Başkanvekili Hamzaçebi'nin yanı sıra AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Diyarbakır Çınar'daki terör saldırısından duydukları üzüntüyü ifade etti.

Grup başkanvekilleri, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu.

Genel Kurul'da ayrıca boşanmaların araştırılması ve aile kurumunun güçlendirilmesine yönelik kurulan Araştırma Komisyonu'nun başkanlık divanı üyeleri de okundu.

Komisyon Başkanlığı'na AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Başkanvekilliği'ne AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Sözcülüğe AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Katip Üyeliğe AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, seçildi.

Kaynak: AA / Politika

Özkan Yalım Diyarbakır AK Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

title