Haberler

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, ""Diyarbakır nasıl ki 1375 yıl önce bugün fethedildiyse şimdi yeniden fethediyoruz. Şimdi kırık kalpleri fethetme zamanı. İşte çözüm süreci bunun için var" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı.

Diyarbakır'ın fethinin 1375. yıldönümü dolayısıyla gündemdışı konuşan İçten, fetih ile Diyarbakır'ın Anadolu'nun İslam'a açılan ilk büyük kapısı olduğunu söyledi.

İçten, "Diyarbakır nasıl ki 1375 yıl önce bugün fethedildiyse şimdi yeniden fethediyoruz. Şimdi kırık kalpleri fethetme zamanı. İşte çözüm süreci bunun için var" dedi.

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, iptal edilen yerel seçimlerin 1 Haziran'da yenilenmesiyle ilgili gündemdışı konuşmasında, iktidarın yaklaşımını eleştirdi.

İktidarın göstermelik yatırımlar ya da tamamlanmamış tesislerin açılışıyla halkın iradesini yönlendirmeye çalıştığını ileri süren Uzunırmak, "Bu ahlaksızlıktır. Bir iktidar parayı, şöhreti, emeği çalarak, herşeyi çalarak, kleptomanlık sıfatına yakışacak şekilde davranışlarla seçmen iradesini çalmaya kadar ülkeyi zorlamamalıdır. Seçim bölgelerine, hükümet, iktidar imkanlarıyla yanlış vaatlerle bu kadar yüklenmemeli, toplum bu kadar gerilmemelidir" diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli de Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesinde faaliyet gösteren Bükköy Maden Ocağına ilişkin gündem dışı konuşmasında, Bursa'nın yeraltı ve yerüstü ocaklarıyla talan edildiğini iddia etti. Kaleli, "Soma bir milattır. Bükköy ve diğer maden işletmelerinde hemen önlem alınmalıdır" ifadesini kullandı. Kaleli, konuşmasının sonunda 67'nci Cannes Film Festivali'nde "Kış Uykusu" filmiyle "Altın Palmiye Ödülü"nü kazanan Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ı kutladı.

Daha sonra yerlerinden söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, 54. yılında 27 Mayıs askeri darbesini kınadı. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Cuma İçten Diyarbakır Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title