Haberler

TBMM Genel Kurulu

İstanbul'da Piri Reis Üniversitesi'nin Kurulmasına İlişkin Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda Kabul Edildi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bu Yasama Yılı Bitmeden Önce 9 İlde Üniversite Kurulmasına İlişkin Tasarıyı TBMM'ye Getireceklerini Belirtti.

İstanbul'da Piri Reis Üniversitesi'nin kurulmasına ilişkin kanun tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu yasama yılı bitmeden önce 9 ilde üniversite kurulmasına ilişkin tasarıyı TBMM'ye getireceklerini belirtti.

Türk Deniz Eğitim Vakfı tarafından İstanbul'da "Piri Reis Üniversitesi" kurulmasını öngören Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek kabul edildi. Kanun, bir üniversite kurulması için fen-edebiyat fakültesi bulunması zorunluluğunu kaldırıyor. Kanun, yeni kurulacak bir üniversitede en az 3 fakülte bulunması zorunluluğunu getiriyor. Tasarıya göre İstanbul'da Türk Deniz Eğitim Vakfı tarafından Piri Reis Üniversitesi kurulacak.

Vakıf Üniversitesi olarak kurulacak Piri Reis Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Denizcilik Yüksekokulu, Fen Bilimleri Fakültesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden oluşacak.

Kanunun Genel Kurul'daki görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, şu anda Türkiye'de ihtiyacın üzerinde teknik eğitim fakültesi bulunduğunu belirtti. Yeni teknik eğitim fakültesi ve eğitim fakültesi kurdurmadıklarını ifade eden Çelik, buralardan mezun olan gençlerin mesleki ve teknik eğitime çok fazla rağbet olmadığı için öğretmenliğe atamadıklarını ve boş kaldıklarını söyledi. Bu fakültelerin yeniden yapılandırılması amacıyla YÖK'le çalıştıklarını

kaydeden Çelik, buradan mezun olanların piyasada da istihdam edilebilmesi için teknik eğitim fakültelerinin yeniden yapılandırılacağını açıkladı.

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın Şırnak'a ne zaman üniversite kurulacağına ilişkin sorusuna cevap veren Çelik, bu yasama yılı bitmeden önce 9 ilde üniversite kurulmasıyla ilgili tasarıyı TBMM'ye getireceklerini, 2008 yılı içinde bu üniversitelerin kurulmuş olacağını açıkladı.

(ZÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title