Haberler

TBMM Genel Kurulu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yolsuzluk iddialarını reddederek, "Yolsuzluk olan yerde iş yürümez" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yolsuzluk iddialarını reddederek, "Yolsuzluk olan yerde iş yürümez" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut'un başkanlığında toplandı.

Gündemdışı söz alan CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, KOSGEB'de hukuksuzluk yaşandığını öne sürdü.

Türkiye'de 2,5 milyon işletmenin yüzde 99'unu KOBİ'lerin oluşturduğunu belirten Şeker, 68 ilde hizmet müdürlüğü bulunan KOSGEB'in yasal, temiz ve şeffaf şekilde yönetilmesinin beklendiğini söyledi. Şeker, KOSGEB'in yolsuzluğun, rüşvetin odağı haline geldiğini iddia ederek, özel sektörde çalıştığı dönemde zimmetine para geçirmekten yargılanan ve mahkum edilen bir kişinin Gaziantep'e KOSGEB müdürü olarak atandığını ifade etti.

Verdikleri soru önergeleri üzerine bu kişinin KOSGEB Kilis Müdürlüğü'ne verildiğini anlatan Şeker, işin peşini bırakmadıklarını ve bu kişinin Şanlıurfa'da uzman olarak görevlendirildiğini söyledi.

KOSGEB'de bir daire başkanının hesabına bazı KOBİ'lerden ve il müdürlüklerinden para gönderildiği ve buna ilişkin dekontlar bulunduğu iddiaları olduğunu dile getiren Şeker, iddiaların araştırılması gerektiğini belirtti.

-"Toplum gençlik ruhuyla canlılığını korur"-

Gençlik Haftası dolayısıyla gündemdışı konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, toplumların gençlik ruhuyla canlılıklarını koruyacağını ifade etti. Toplumları ihtişamına, baharına taşıyacak en önemli dinamiğin, gençliğin heyecanı ve dinamizmi olduğunu vurgulayan Muş, "Bu gaye ancak bu alanda odaklanmış, yarınlarımıza yön verecek milli ve manevi değerlere sahip, okuyan, araştıran, üreten, vizyon ve misyon sahibi, değerleri ve özgüveni olan gençlerle mümkündür" diye konuştu.

AK Parti olarak önceki dönemlerde olduğu gibi gençliğin potansiyelini tehdit olarak görmediklerini, gençliği ihmal etme yanlışlığına düşmediklerini dile getiren Muş, "Seçilme yaşını 25'e indirerek sindirilmiş, pasivize edilmiş gençleri ülkenin bugünü haline getirdik" dedi.

Van'ın sorunları hakkında gündemdışı konuşan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ise Van depreminden sonra TOKİ'nin konut inşaatlarında yolsuzluklar yapıldığını, kentin sorunlarının devam ettiğini öne sürdü.

Özdal'a, hükümet adına yanıt veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yolsuzluğu reddediklerini vurgulayarak, IMF'ye borçların ödendiğini, Merkez Bankası'nın kasasında 135 milyar dolar olduğunu söyledi.

Van'da afet dışı ve deprem afetiyle ilgili destansı yatırımlar yaptıklarını belirten Eroğlu, yapılan konut sayısının 30 bini bulduğuna dikkati çekti. Eroğlu, Van'da afet kapsamında olmayan 7 milyar liralık, afet kapsamında da 5.5 milyar liralık yatırım yaptıklarının altını çizerek, "Yolsuzluk olan yerde iş yürümez, borçlar ödenmez, Merkez Bankası'nın kasasında para birikmez" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Mehmet Şeker Mehmet Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title