Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin, "Gediz nehrinin kirliğinin nedenleri ve kirlenmede sorumluluğu olanların belirlenmesine" yönelik araştırma önergesinin bugün gündeme alınmasına ilişkin grup önerisi kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin, "Gediz nehrinin kirliğinin nedenleri ve kirlenmede sorumluluğu olanların belirlenmesine" yönelik araştırma önergesinin bugün gündeme alınmasına ilişkin grup önerisi kabul edilmedi.

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, önerge üzerinde yaptığı konuşmada, Gediz nehri ve havzasının dünyanın en önemli sulak alanlarından biri olduğunu ifade etti.

Gediz nehrinin ecdattan yadigar alındığını, çocuklara emanet bırakılacağını belirten Ören, "6 yıl önce bu konuyu gündeme getirdiğimizde bize 'bu havzada arıtma tesisleri kurulacağı' söylenmişti ama hiçbir belediye başkanı, yörede arıtma tesisi kurmamıştır. Bu konuda bir araştırma komisyonu kurup tedbirleri almazsak bilin ki bu birinci sınıf toprakları kaybedeceğiz" diye konuştu.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın, havzaya ilişkin yürüttüğü koruma eylem planı hakkında bilgi verdi. Proje kapsamında 73 derede ıslah çalışması gerçekleştirildiğini anlatan Yurttaş, alanda ayrıca ağaçlandırma yapıldığını da ifade etti.

Yurttaş ayrıca, nehir ve havzasından alınan numunelerden kirlenmenin arttığına dair bir sonuç elde edilmediğini sözlerine ekledi.

BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ise "Trakya'da Ergene nehrinin başına gelenlerin bugün Gediz nehrinin başına geldiğini" öne sürerek, "Nehrin canlı varlığı yok ediliyor" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Muhabir: Özgür Çoban

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Muzaffer Yurttaş Hasan Ören Gediz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title