Haberler

TBMM Genel Kurulu

CHP Ardahan Milletvekili Yılmaz Öztürk, Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye'nin üyelik müzakere sürecinin geçici dondurmasıyla ilgili tavsiye kararına ilişkin, "Bu kararı yanlış buluyoruz.

CHP Ardahan Milletvekili Yılmaz Öztürk, Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye'nin üyelik müzakere sürecinin geçici dondurmasıyla ilgili tavsiye kararına ilişkin, "Bu kararı yanlış buluyoruz. Biz, AB ile ilişkilerin sürdürülmesini destekliyoruz." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, HDP'nin, "hükümetin Suriye ve Irak politikalarındaki sorunların belirlenmesi" amacıyla verdiği grup önerisi görüşüldü.

HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, bugün Rus jetinin düşürülmesinin yıl dönümü olduğunu belirterek, "O çok güvendiğiniz Rusya'nın müttefiki Esad, bugün Türk askerlerine saldırdı. Bir parça siyaset bilen bunun tesadüf olmadığını bilir. Rusya'nın, Putin'in müsaadesi olmadan, rızası olmadan Esad'ın bir NATO ülkesinin askerine havadan saldırması çok mantıklı gelmiyor bize." diye konuştu.

Türkiye'nin güçler dengesinde kendi çıkarlarına göre yeni bir pozisyon alabileceğini belirten Özsoy, "Ancak bunu popülist ve reaksiyonel bir şekilde yaptığınız zaman, Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan da olabilirsiniz." diye konuştu.

Özsoy, Avrupa Parlamentosunun müzakere sürecinin dondurulmasına ilişkin kararının, tavsiye kararı olduğunu, ancak piyasaların "öyle düşünmediğini" söyledi.

AP'nin kararı

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Avrupa Parlamentosunda bugün alınan kararın hukuki bir bağlayıcılığı olmadığını, tavsiye kararı olduğunu kaydetti.

Ancak bu kararın aralık ayında yapılacak Avrupa Birliği Konseyi zirvesinde hukuki bir karara dönüşmesinin hedeflendiğini belirten Öztürk, Türkiye'ye ilk defa yaptırımlardan bahsedildiğini ifade etti. Öztürk, "Bu kararı yanlış buluyoruz. Biz, AB ile ilişkilerin sürdürülmesini destekliyoruz." dedi.

AB'nin Türkiye konusunda samimi yaklaşmadığını bildiklerini belirten Öztürk, AB'deki aşırı uçların Türkiye'yi istemediğini ifade etti. Öztürk, "Ancak siz de (AK Parti) samimi değilsiniz. AB'yi kullanıp yargıyı, bürokrasiyi dizayn ettiniz, şimdi işinize gelmiyor." diye konuştu.

AB'nin Türkiye'yi, "AK Parti üzerinden okumaması gerektiğini" ifade eden Öztürk, AB'nin yaptırım uyguladığı ülkelerde durumun daha kötüye gittiğini kaydetti. Öztürk, AB'ye "Bu yanlış yola girmeyin." diye seslendi.

Öztürk, Kıbrıs görüşmelerinin içeriğinin saklandığını, Kıbrıs'ın milli konu olduğu, Mecliste görüşülmesi gerektiğini ifade etti.

HDP'nin önerisi kabul edilmedi.

Kaynak: AA / Politika

Avrupa Birliği Ardahan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title