Haberler

TBMM Genel Kurulu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Şirvan'daki maden kazası sonrasında bir bakan, 'İhmal görmedik' diyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, " Şirvan'daki maden kazası sonrasında bir bakan, 'İhmal görmedik' diyor. Biz de o bakanda vicdan görmedik." dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise bunun bir çarpıtma olduğunu söyledi.

CHP, Danışma Kurulunda uzlaşma sağlanamadığı için maden kazalarına ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesini, grup önerisi olarak Genel Kurul gündemine getirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bir ülkenin gelişmişliğinin AVM ve köprüleri yapan insanların nasıl öldüğüyle ölçüldüğünü savundu.

Ağbaba, AB ve bütün medeni ülkelerde, elektrik arızasına deniz bisikletiyle gidilmediğini, işçilerin, buzlu gölün ortasında donarak, 20 milyon nüfuslu metropolün ortasında çadırda yanarak ölmediğini kaydetti.

Gelişmiş ülkelerde, madenlerde insanların ölmediğini, göçük altında unutulmadığını ifade eden Ağbaba, "Türkiye, sizin döneminizde ucuz ölümler ülkesi haline geldi. Bu ülkede her şey çok pahalıdır ama ölümler ucuzdur." diye konuştu.

Ağbaba, Letonya'da bir alışveriş merkezinde 54 kişinin öldüğünü, Güney Kore'de feribot kazasında insanların öldüğünü ve bu ülkelerde başbakanların istifa ettiğini dile getirdi. Siirt'in Şirvan ilçesindeki maden ocağında meydana gelen heyelanla ilgili bir bakanın, "İhmal görmedik" dediğini savunan Ağbaba, "Biz de o bakanda vicdan görmedik. O bakanın vicdanı kör, kendi kör, bakanın vicdanı kurumuş. İhmali görmemek, hatta işçiyi suçlamak vicdansızlıktır. Şirvan'da ihmal yok ihmaller silsilesi var. İhmalin olduğu yerde iş kazası olur." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın, kazanın ardından yurt dışından gelir gelmez bölgeye gittiğini, ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun bölgeye ulaştığını anlattı.

Ağbaba'nın, Sağlık Bakanı'ndan alıntı yaptığını dile getirerek, bakanın bu açıklamasının devamında, "İhmal görmedim ama ben karar veremem, inceleme yapılıp sonrasında karar verilecek" dediğini anımsatan Bostancı, bunun çarpıtma ve ayıp olduğunu belirtti.

HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, maden işletme alanının ilk kurulması sırasında deprem, yağmur, ışıklandırma gibi benzeri durumların hiç dikkate alınmadığını, raporlandırılmadığını söyledi. Yıldırım, orada çalışmak zorunda olanlara "Ya madende çalışacaksın ya ekmeksiz kalacaksın" denildiğini öne sürdü.

-"Bir arpa boyu yol alınamadı"

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Soma maden faciasından sonra kurulan komisyonun Aralık 2014'te rapor düzenlediğini anımsattı. Akçay, bu rapora bakıldığında bir arpa boyu yol alınamadığını, hiçbir önlem, düzenleme yapılmadığını gördüklerini savundu.

Bu raporda ve muhalefet şerhlerinde çok değerli öneriler bulunduğuna işaret eden Akçay, ancak Genel Kurul gündemine dahil getirilemediğini söyledi.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan iş sağlığı ve güvenliği alt komisyonun gelecek hafta bölgeye gitmeyi planladığını bildirdi.

Göçük altında kalan 9 kişinin kurtarılmasının öncelikleri olduğunu dile getiren Ercoşkun, bir kişinin bile hayatı söz konusu olduğunda, ihmali, kusuru bulunanların gözünün yaşına bakılmaması gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, öneri kabul edilmedi.

Kaynak: AA / Politika

Naci Bostancı Veli Ağbaba AK Parti Şirvan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title