Haberler

TBMM Genel Kurulu

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, 2018 yılında 27 bin ebe, hemşire ve sağlık personeli, 19 bin işçi, yaklaşık 10 bin civarında da doktor alınacağını bildirdi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Yaşar Tüzün başkanlığında toplandı.

Gündem dışı söz alan MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Ulus Meydanı Projesi ve Anafartalar Çarşısı'na ilişkin konuşmasında, çarşı esnafı ile çalışanların birtakım sorunlarının bulunduğunu belirterek, belediyenin ise her ay kira geliri zararı yaşadığını aktardı.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, istismar edilen İslami kavramlar hakkındaki konuşmasında, İslami ve insani kavramların istismarının zirve yaptığı bir dönemin yaşandığını savundu.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'in Murgul ilçesindeki maden işçilerinin sorunları konusundaki konuşmasında, işçilerin zam talebinde bulunduğunu, ancak buradaki şirketin, iş yavaşlatma yapıldığı gerekçesiyle işçileri işten çıkardığını ve işletmeyi kapattığını söyledi. Bayraktutan, Murgul'daki maden işçilerinin mağduriyetinin giderilmesini talep etti.

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ise hükümet ve işveren ile temaslarda bulunduklarını belirterek, Murgul'daki işletmenin en kısa sürede tekrar açılacağını ve işçilerin çalışmaya başlayacaklarını söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Suriye'nin İdlib kentindeki saldırıda bir askerin şehit olduğunu, 5 askerin de yaralandığını belirterek, şehit askere rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. Zeytin Dalı Harekatı'na da değinen Usta, "Bu mücadele haklı, meşru bir mücadeledir. Biz burada askerimizin sonuna kadar arkasındayız." diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, bazı HDP'lilerin sosyal medyada savaş karşıtı paylaşımlarda bulundukları gerekçesiyle gözaltına alındıklarını kaydetti.

Öte yandan Meclise gelen fezlekelerden 91'inin HDP'li milletvekillerine ait olduğunu aktaran Kerestecioğlu, son kişi kalana kadar Meclisteki mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, 5 Şubat 1937'de anayasaya giren ve anayasanın değiştirilemeyen hükümlerinden biri olan laiklik ilkesinin, insan hakları ve demokrasinin temellerinden biri olduğunu ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, İdlib gözlem noktasında bir askerin şehit olduğunu anımsatarak, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan güvenlik görevlilerine rahmet, yaralılara şifa diledi.

Bu harekatın, bölgede barışın sağlanması açısından hayati önemde olduğunu vurgulayan Bostancı, "Sadece Ortadoğu coğrafyasını değil, tüm dünyayı etkileyecek hasımlık ve düşmanlığı bu coğrafyaya getirme girişimlerine itiraz etmek, merkezi yapıları desteklemek, barışı sağlamak bakımından çok önemlidir. Barışın arkasına politika koymak gerekir. Yoksa romantik söylemler olarak kalır." dedi.

Öte yandan Bostancı, kanser hastalığı ile mücadelenin önemine işaret ederek, bu konuda farkındalığın artırılması gerektiğini dile getirdi.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara'nın Haymana ilçesindeki devlet hastanesinde diyaliz makinesi olmadığını belirterek, sorunun çözülmesi talebinde bulundu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, atama bekleyen sağlık çalışanlarının atamasının ne zaman yapılacağı ve kaç kişinin atanacağı konusunda bilgi talep etti.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Türk Tabipleri Birliğine (TTB) el birliğiyle sahip çıkılmasını istedi.

"Türkiye ambulans hizmetlerinde yüz güldüren bir noktada"

Yerinden söz alan Sağlık Bakanı Demircan, Türkiye'nin, sağlık alanında ambulans hizmetleri açısından dünya ölçeğinde en ön sıralarda yer alan ülkelerden biri olduğunu belirtti.

Demircan, "Kara ambulansımız 2002'de 500 civarında iken, şimdi 5 binin üzerinde kara ambulansımız var. Öbür taraftan hava ambulanslarımız, uçak ambulansımız, deniz ambulansımız var. Yine ambulansla yaralılara ulaşma noktasında da şehir merkezleri ve şehir dışı ulaşım açısından dünya ortalamasının iyi yerindeyiz." açıklamasında bulundu.

Ambulans merkezlerinin ve 112 Acil merkezlerinin nüfusa ve ulaşıma göre değerlendirildiğini ve yenileştirildiğini aktaran Demircan, "Türkiye ambulans hizmetleri açısından gerçekten yüz güldüren bir noktada." ifadesini kullandı.

Demircan, diyaliz cihazlarını ve donanımları yerleşimlerdeki nüfusa ve talebe göre değerlendiklerini ifade ederek, Haymana'daki sorunu çözeceğini kaydetti.

-"Yaklaşık 10 bin civarında doktor alınacak"

Güvenlik soruşturmalarının, yasa ve KHK'ler gereği yerine getirilen bir zorunluluk olduğunu hatırlatan Demircan, güvenlik soruşturması sonuçlanan sağlık çalışanlarının atamalarının gerçekleştirildiğini aktardı.

Sağlık Bakanı Demircan, şu bilgileri verdi:

"Şu anda bizim döneme ait kuralarımızın sonucu yani Devlet Hizmet Yükümlülüğüyle ilgili bekleyen sayımız çok az. Onlar da güvenlik soruşturmaları bittiğinde atanıyor. Atanamayan arkadaşların da neden atanamadıklarını bildiriyoruz.

2018 yılında 27 bin ebe, hemşire ve sağlık personeli, 19 bin işçi alınacak. Doktorlar, mecburi hizmet olduğu için hemen kadroya alınıyor. Yaklaşık 10 bin civarında da doktorlarımız alınacak."

TTB'nin, tabipleri temsilen anayasa ve kanunlar çerçevesinde kurulmuş bir kurum olduğunu ifade eden Demircan, Türkiye'deki tabiplerin sorunlarını gündeme getirmek, sağlıkla ilgili sorunları çözmek için çalışmanın birliğin görevleri arasında bulunduğunu anımsattı.

Demircan, "Tabipler Birliğinin, son dönemde Türkiye'nin, milletin değerlerine ters açıklamaları nedeniyle şu anda yargıda devam eden bir süreç var. O süreç sonuçlanınca elbette ki yargı kararını verecektir." dedi.

TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütlerine yönelik operasyonları sırasında özellikle son haftada çok şehidimiz ve yaralımızın olduğu haberini üzüntüyle öğrendik. Başkanlık Divanı olarak şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, gazilerimize de acil şifalar diliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Ahmet Demircan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title