Haberler

TBMM Genel Kurulu

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Çiftçilere Yönelik Yeni Bir Elektrik Borcu Affının Sözkonusu Olmadığını Belirterek, "Bunun Sürekli Olarak, Bir Kaç Yılda Bir Yapılması Vatandaşlarımızın Borçlarını Ödememe Gibi Bir Alışkanlığına Yol Açıyor" Dedi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, çiftçilere yönelik yeni bir elektrik borcu affının sözkonusu olmadığını belirterek, "Bunun sürekli olarak, bir kaç yılda bir yapılması vatandaşlarımızın borçlarını ödememe gibi bir alışkanlığına yol açıyor" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda Temel Ceza Kanunlarına Uyum Amacıyla Çeşitli Kanunlarla Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerindeki görüşmeler sürüyor. Tasarının 10. bölümü üzerindeki görüşmelerin sonunda milletvekillerinin sorularına cevap veren Adalet Bakanı Şahin, yağmurlama ve damlama sistemiyle ilgili çiftçilere verilen destek konusunda açıklamalarda bulunan Şahin, özellikle seracılıkla da meşgul olan ve tarımda ihracata dönük faaliyetler içinde bulunan çiftçilerin ürünlerini daha kaliteli hale

getirmek ve ürün miktarını artırmak için Ziraat Bankası'nın geçen yıl başlayan bir destek kredisi uygulamasının bulunduğunu hatırlattı. Verilen kredinin 1 yıl faizsiz, geri kalanının da 5 yıllık çok uygun ödemelerle ödenmesininin öngörüldüğünü anlatan Şahin, böyle bir uygulamayla çitçilerin yağmurlama ve damlama yöntemiyle tarım arazilerini sulama imkanı bulacaklarını kaydetti. Şahin, imkanlar artktıkça çiftçileri desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

Memurlara yapılan maaş artışının enflasyonun altında olmadığını kaydeden Şahin, enflasyonun, yapılan artışın üzerinde çıkması halinde aradaki farkı ödeyeceklerini taahhüt ettiklerini bildirdi. 2007 yılında memur maaş artışlarıyla enflasyon oranı arasında ortaya çıkan farkın Ocak ayının 15'inde memurlara ödeneceğini vurgulayan Şahin, "Enflasyon ne olmuşsa mutlaka bunun üzerinde artış veriyoruz. Trafik sigortasındaki artış yüzde 7.6 olmuş, memurlarımıza verilen bunun üzerindedir" diye konuştu.

Şahin, çiftçilerin elektrik borçlarıyla ilgili bir affın gündemde olmadığını dile getirdi. Tarım kesimindeki vatandaşlara yönelik elektrik borçlarıyla ilgili 2 kez yeniden yapılanma adı altında kolaylık sağlandığını belirten Şahin, "Bunun çok sürekli olarak, periyodik aralıklarla, bir kaç yılda bir yapılmış olması vatandaşlarımızın borçlarını ödememe gibi bir alışkanlığına yol açıyor. Bunun da devlet politikası açısından pek isabetli olmadığı kanaatindeyim. Yeni bir elektrik borcu affı sözkonusu değil"

şeklinde konuştu.

Şahin, muhtarların özlük haklarıyla ilgili bir iyileştirmenin de gündemde olmadığını söyledi. Muhtarların ücretlerine geçen yıl yüzde 100 artış yaptıklarını hatırlatan Şahin, şu anda muhtarların 260 YTL civarında maaş aldıklarını kaydetti. Muhtarların muhtarlık görevini bir meslek olarak görmediklerini dile getiren Şahin, mahalle ve köy muhtarlarının büyük çoğunluğunun başka işlerle de meşgul olduklarını kaydetti. 'Bu parayla muhtarlık yapılamaz' anlayışını doğru bulmadığını ifade eden Şahin, "Bu parayla

muhtarlık yapamayacaksa muhtar adaylarımızın çok az olması lazım ama önümüzdeki yerel seçimlerde göreceksiniz ki mahalle ve köylerde 10-15 aday çıkacak. Muhtarların iyileştirme isteğini diğer kamu görevlileri gibi görmemek gerekir. Muhtarların özlük haklarının iyileştirilmesi yönünde Bakanlar Kurulu'na gelen bir çalışma yok" dedi.

(ZÇ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title