Haberler

TBMM Genel Kurulu

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, AB Sürecindeki Son Durumu Değerlendirirken, "Türkiye Aday Değil, Müzakerelere Başlamış, Müzakere Eden Bir Türkiye. Karşı Karşıya Kaldığımız Zorluklar Şundan Dolayı. İşte O Kaçırdığımız Fırsatlar Var ya, Yaz Döneminde İnşaat Yapmak Varken, Kış Döneminde İnşaat Yapmak. Yaz Dönemini Kaçırdık" Dedi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, AB sürecindeki son durumu değerlendirirken, "Türkiye aday değil, müzakerelere başlamış, müzakere eden bir Türkiye. Karşı karşıya kaldığımız zorluklar şundan dolayı. İşte o kaçırdığımız fırsatlar var ya, yaz döneminde inşaat yapmak varken, kış döneminde inşaat yapmak. Yaz dönemini kaçırdık" dedi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül, Genel Kurul'da, hakkında Anavatan Partisi tarafından verilen gensoru üzerinde yapılan konuşmaların ardından açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, gensorunun bir denetleme hakkı olduğunu ve belli bir duyarlılık içerisinde verilmesi gerektiğini belirten Gül, "Burada konuştuğumuz konular şaka konular değildir. Milletimizin geleceğiyle ilgili konulardır. Ama tabii ki böyle bir hak kullanılmıştır. Benim için partim için hükümetimiz için şans olarak görürüm. Yaptıklarımızı anlatma açısından" dedi.

Gensoruyu hazırlayanların hazırlıksız olduğunu ifade eden Gül, "Ben burada resmi, gözünüzün önünüze getireceğim. Ormana bakmanızı isteyeceğim. Ormanın içinde tek tek bazı ağaçlarla sizi oyalamayacağım. Şunu da hatırlatmak istiyorum, 4-5 sene önceki Türkiye'nin dünyadaki profili ve bugünkü Türkiye algılaması ve görüntüsünün ne olduğunun görülmesini isterim. Belki bunu içeride göremeyebilirsiniz ama dışarıda dostlarınız vardır oralarda Türkiye için neler söyleniyor" ifadelerine yer verdi.

Birçok ülkeden ilk defa Türkiye'ye ziyaretler yapıldığını kaydeden Gül, dünyanın her yerinde Türkiye'nin konuşulmaya başlandığını kaydetti.

Türkiye, itibarsız bir ülke olsaydı bugün bu durumların yaşanmamış olacağını ifade eden Bakan Gül, "Türkiye'nin güçlü bir ülke olma yolunda ilerlediğine işaret etti.

Türkiye'nin kendileri gelmeden önce sadece sanal bir adaylığı olduğunu ifade ederek, kendilerinden önce bir çok fırsatların kaçırıldığını söyleyen Gül, o dönemlerde daha iyi konjonktürlerin bulunduğunun altını da çizdi. Türkiye'nin o dönemlerde gerekli görevleri yapmadığını ifade eden Gül, "AK Parti iktidara geldi, Avrupa bile şok oldu. Avrupa bile bunu beklemiyordu AK Parti'den. Evimizin içini düzene koymaya çalıştık. AB kulübünün kapısında yazılı olarak şartları yerine getirdik" diye konuştu.

2004 tarihinde ilk defa Türkiye için katılım müzakerelerine başlandığını kaydeden Gül, "Türkiye aday değil müzakerelere başlamış, müzakere eden bir Türkiye. Karşı karşıya kaldığımız zorluklar şundan dolayı. İşte o kaçırdığımız fırsatlar var ya, yaz döneminde inşaat yapmak varken kış döneminde inşaat yapmak. Yaz dönemini kaçırdık" diye konuştu.

(AU-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title