Haberler

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, "Terörle mücadeleyi 79 milyondan bir fert dahi kalsa sonuna kadar süreceğiz, 780 bin kilometrekare vatan toprağının bir parçası dahi verilmeyecektir.

Ak Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, "Terörle mücadeleyi 79 milyondan bir fert dahi kalsa sonuna kadar süreceğiz, 780 bin kilometrekare vatan toprağının bir parçası dahi verilmeyecektir." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

Genel Kurulda gündem dışı söz alan AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Miryokefelon Savaşı'nın 840'ncı yıl dönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada, söz konusu savaşın Anadolu'nun yurt edinilmesi ve Haçlı ordularının Anadolu'dan atılmasında dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, seçim bölgesinin sorunlarına ilişkin yaptığı konuşmada, Artvin'in şu anda öncelikli sorunlarından birinin Cerattepe olduğunu bildirdi. Cerattepe olayına ilişkin davaya giden Artvinlilerin Rize'de yoğun bir şekilde polis aramasına tabi tutulduğunu savunan Bayraktutan, Rize ve Artvin valilerinin tutumlarını eleştirdi.

Şırnak'ın sorularını dile getirmek için gündem dışı söz alan HDP Diyarbakır Milletvekili ve Grup Başkanvekili İdris Baluken, CHP'li Bayraktutan'a destek vererek, yaşam alanlarının sadece Artvin'de değil, Türkiye'nin birçok yerinde talan edildiğini öne sürdü.

Baluken, Şırnak'ta 7 aydır sokağa çıkma yasakları ve ablukaların gündemde olduğunu öne sürerek, "Şırnak'ı yakan, yıkan talan eden zihniyet, Şırnak'a giden en küçük yardımların gitmesine de engel oluyor. Yardımlara valilik tarafından el konuluyor." ifadesini kullandı.

TBMM Başkanvekili Aydın, eski maliye bakanlarından Kemal Unakıtan'ın vefat ettiğini anımsatarak, "Yakın siyasi tarihimizde önemli görevler üstlenmiş, mizacı ve tavrıyla gönülleri fetheden, gayreti ve özverisiyle ülke ekonomisine ciddi katkılar sunan 58, 59 ve 60'ncı AK Parti hükümetlerinde Maliye Bakanlığı görevinde bulunan Sayın Kemal Unakıtan hakkın rahmetine yürümüştür. Kemal ağabeyimize Allah'tan rahmet diliyoruz, yakınlarına, AK Parti camiasına ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum." dedi.

Aydın, Unakıtan için yarın öğle namazının ardından Süleymaniye Cami'nde cenaze namazı kılınacağını belirtti.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 12 Eylül darbesinin sorumluları hakkında yürüttüğü soruşturmanın zaman aşımından dolayı takipsizlikle sonuçlandığını anımsatarak, darbecilerle hesaplaşılamadığını savundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hakim ve savcı adaylarının kura çekiminde yaptığı konuşmada "yargı, kolluk kuvvetleriyle samimi davrandığı sürece burada mağdur yok" ifadesini kullandığına değinen Akçay, "Bu ifadeleri hakim ve savcı adaylarına söylenecek sözler olarak kabul etmek mümkün değil. Hakim ve savcılardan bu sözleri dikkate almamalarını tavsiye ediyorum. Onlar adalet terazisinin dengeleridir, bu dengede esas olan hukuk ve kanunlardır." diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, AK Parti'nin partisine yönelik soykırım faaliyetinde bulunduğunu savunarak, il ve ilçe yöneticilerinin gözaltına alındığını, parti binalarının hukuksuz şekilde aramaya tabi tutulduğunu öne sürdü.

12 Eylül darbesinin sorumluları hakkındaki soruşturmanın zaman aşımına uğramasını eleştiren Baluken, "AKP hükümetinin duyarsızlığı neticesinde 12 Eylül darbesiyle ilgili yürütülen soruşturma zamanaşımına uğrayarak düştü. Bu bile AKP hükümetinin darbelerle mücadelesinde ne kadar samimi olduğunu yansıtıyor diye düşünüyoruz." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, AK Parti Diyarbakır Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert ile AK Parti Van Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu'nun terör örgütü PKK'nın saldırıları sonucu hayatlarını kaybettiğini anımsatarak, PKK ve türevleri dahil olmak üzere terör örgütünün tüm eylemlerini lanetlediklerini, kınadıklarını belirtti.

Terörle mücadelenin yoğun şekilde sürdüğü bölgelerdeki vatandaşlara ve AK Partililere teröre lanet okuyan tavırlarından dolayı selamlarını ileten İnceöz, "Terörle mücadeleyi 79 milyondan bir fert dahi kalsa sonuna kadar süreceğiz, 780 bin kilometrekare vatan toprağının bir parçası dahi verilmeyecektir. Terör örgütünün hiçbir kutsalı yok, insani ve ahlakı hiçbir değeri yok, lanetliyoruz." ifadesini kullandı.

İnceöz, HDP'li Baluken'in Şırnak'a ilişkin yaptığı konuşmayı eleştirerek, Şırnak'ta vatandaşların terör örgütüne karşı güvenlik güçlerinin yanında yer aldığını kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

İlknur İnceöz İdris Baluken Ahmet Aydın AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title