Haberler

TBMM Genel Kurulu

MHP Hatay Milletvekili Necmettin Ahrazoğlu, "FETÖ'nün siyasi ayağının ve 'Yurtta Sulh Konseyi'nin kim olduğunun tam olarak ortaya çıkarılmamasının" akıllarda soru işaretleri yarattığını söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin UNIFIL'ın görev süresinin uzatılması yönünde karar alması durumunda; hudut, şümul ve miktarı Hükümetçe belirlenecek Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının 5 Eylül 2017 tarihinden itibaren 31 Ekim 2018 tarihine kadar UNIFIL Deniz Görev Gücüne iştirak etmesine ilişkin Başbakanlık Tezkeresi görüşülüyor.

Tezkere üzerinde konuşan MHP Hatay Milletvekili Ahrazoğlu, FETÖ tehlikesinin henüz geçmediğini bildirdi.

Başta FETÖ olmak üzere bütün bölücü unsurlar ve terör örgütlerinin hainlikliklerini sürdürdüğüne işaret eden Ahrazoğlu, "Hepsinin hedefinde devlet, özellikle de MHP vardır. Çünkü MHP, 15 Temmuz gecesi ülkeyi parçanlanmaya götüren süreci tersine çevirmiştir. Bu nedenle oyunu bozan sayın Genel Başkanımıza ayrıca saldırmaya başladılar. Ancak Türk adaleti onlardan gereken hesabı soracaktır." dedi.

Ahrazoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 15 Temmuz günü Mecliste yaptığı konuşmaya değinerek, "FETÖ'yü üzerimize salan şarlatanlar, soysuzlar ve insanlık katilleri, sadece bir şahsı ve partiyi değil, hepimizi hedef olarak seçmişlerdir." ifadesini kullandı.

MHP'li Ahrazoğlu, belediyelerdeki FETÖ yapılanmasıyla ilgili hiçbir çalışma yapılmadığını ileri sürdü.

Necmettin Ahrazoğlu, şunları kaydetti:

"(Bakanlıklar FETÖ'den temizlendi) denilirken, diğer cemaatlerin devlete sızmasına karşı önlemler alınmalıdır. Örgütün siyasi ayağının ve 'Yurtta Sulh Konseyi'nin kim olduğunun tam olarak ortaya çıkarılmaması akıllarda soru işaretleri yaratmıştır. Örgütün mali ayağı tam olarak araştırılmamış ve ortaya çıkartılmamıştır. Darbenin karanlık noktaları vardır. 'Kozmik odanın gizli bilgileri kimin elindedir?' sorusuna cevap verilmemiştir. FETÖ kontenjanından AK Parti'de milletvekili olanlar, elini kolunu sallayarak dolaşmaktadır, bu kabul edilemez."

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ise bu tezkerenin geçmişinin 10 seneyi aştığını belirtti.

"Bugüne kadar dahil olduğumuz bu barış gücünde Türkiye'nin rolü ne oldu, bölgeye barış gelmesi için Türkiye ne yaptı?" diye soran Ertan, bugün Ortadoğu'da yaşananların, Türkiye'nin barışa katkısının pek olmadığını gösterdiğini savundu.

HDP'li Ertan, "10 yıldır tezkerelerle asker gönderilen Lübnan'da ne yaptık? Bunun açıklanması lazım, bu tezkereye dair kapsamlı bilgilendirme yapılması lazım. Bu tezkere neden uzatılıyor? Bunun açıklanması lazım." dedi.

Ertan, temel olarak yurtdışına asker gönderilmesine karşı olduklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Birleşmiş Milletler Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title