Haberler

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın, bazı AK Parti milletvekillerinin 2012 yılında ABD'de FETÖ elebaşı Gülen ile çekilmiş fotoğrafının yer aldığı gazeteyi göstermesine, "Biz 17-25 Aralıktan sonra, 'bunlar paralel devlet yapılanması olmuştur' dedik.

Ak Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın, bazı AK Parti milletvekillerinin 2012 yılında ABD'de FETÖ elebaşı Gülen ile çekilmiş fotoğrafının yer aldığı gazeteyi göstermesine, "Biz 17-25 Aralıktan sonra, 'bunlar paralel devlet yapılanması olmuştur' dedik. 17-25 Aralık 2013'ten önce çekilmiş bir fotoğrafla itham etmek ancak Veli Ağbaba gibi şahsiyetle uğraşan kişilere yakışır." yanıtını verdi.

HDP, Danışma Kurulu toplanamadığı için, "Suruç katliamından sonra hukuksuz bir şekilde ilan edilen sokağa çıkma yasakları sırasında ortaya çıkan maddi ve manevi kayıpların araştırılması amacıyla verilen önergenin bugün görüşülmesi" önerisini, TBMM Genel Kuruluna getirdi.

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, konuşmasında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki operasyonlara değindi.

Operasyonlar sırasında insanların hayatını kaybettiğini, yaralandığını, sağlık desteğinden ve tıbbi yardımdan mahrum bırakıldığını, yerlerinden yurtlarından edildiğini savunan Kürkcü, "Gerçekleşen işkenceler insanların ruh ve beden bütünlüğünü bozdu. Özgürlük ve güvenlik hakkı ihlal edildi. İfade özgürlüğü ortadan kaldırıldı." dedi.

Kürkcü, Mardin Nusaybin ile Diyarbakır Sur'un, operasyonlar öncesi ve sonrası fotoğraflarını göstererek, "İlk fotoğrafta olan evler nereye gitti? Bunun nedenini sormayacak mıyız?" diye sordu.

"Üç hilali birtakım olumsuzluklarla anmak..."

MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, Türkiye'nin terörle mücadelesinin, son terörist yakalanana kadar devam edeceğine dikkati çekti.

Üç hilal kavramının hakkı, hukuku ve adaleti temsil ettiğini belirten Ersoy, "Üç hilali birtakım olumsuzluklarla anmak, kimsenin haddi ve hakkı değildir." diye konuştu.

Ersoy, ABD'nin 11 Eylül saldırısı, Fransa'nın da ülkedeki patlamalardan sonra hangi önlemleri aldığının bilindiğine değinerek, "Bu kapsamda biz, terörle mücadelede sonuna kadar devletimizin yanındayız." ifadesini kullandı.

Bölgede hakimiyetini kaybeden PKK terör örgütünün, bu hakimiyetini elde etmek için neler yaptığının bilindiğini vurgulayan Ersoy, terörle mücadelenin azim ve kararlılığını, mücadelesini ortadan kaldıracak teklifleri kabul etmeyeceklerini bildirdi.

Ruhi Ersoy, bölgede zarar gören yerleşim yerlerinin yeniden inşa edildiğini sözlerine ekledi.

Tansiyon yükseldi

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın, Türkiye'nin Hollanda ile yaşadığı diplomatik krizle ilgili sözleri, Genel Kurul Salonunda tansiyonun yükselmesine neden oldu.

Türkiye'nin, tarihte belki de ilk kez böyle bir olayla karşı karşıya kaldığını belirten Ağbaba, "Orada yaşananlar, 'evet' propagandasında kullanılıyor. Türkiye rezil oldu, beşinci sınıf ülke konumuna düşürüldü. Neden? Evet propagandası için. AKP, Türkiye'de mağduriyet bulamadı, mağduriyeti dışarıda buldu. Enerji Bakanı geçmişte uçakla Irak'a giderken izin verilmedi, bir baktık Kayseri'ye gitti, Kayseri'de mantı yiyor. Askerlerin başına çuval geçirildi, bir şey demedik. 'Nota verin' dedik, 'Bu müzik notası mı?' dediler. AKP müziğe 'do, re, mi' notasından sonra bir nota daha ekledi, 'ey' notasını ekledi." ifadesini kullandı.

Veli Ağbaba, bazı AK Parti milletvekillerinin 2012 yılında ABD'de FETÖ elebaşı Gülen ile çekilmiş fotoğrafının yer aldığı gazeteyi göstererek, "AKP Grup Başkanvekili İlknur İnceöz de fotoğrafta var, kendisine sataşıyorum." dedi.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Ağbaba'nın, "Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Türkiye ziyaretinde asılan bayrağa paçavra" demesine, "Hiçbir bayrağa paçavra denmez. Hiçbir ülkenin bayrağı paçavra denmeyi hak etmez." diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz de CHP'li Ağbaba'nın bundan önce yaptığı konuşmalar gibi, yine kendi seviyesine uygun bir konuşma yaptığını bildirdi.

İlknur İnceöz, şöyle konuştu:

"Biraz önce gösterdiği fotoğrafla ilgili cevap vermeyeceğim. Şu anlamda cevap vermeyeceğim, kendisini bu konuda muhatap bile almıyorum. Biz 17-25 Aralıktan sonra ne dedik? 'Bunlar paralel devlet yapılanması olmuştur' dedik. Siz neredeydiniz, nerede durdunuz? Biz paralel devlet yapılanması derken, siz başka yerlerde duruyordunuz. Biz orada tavrımızı net olarak ortaya koyduk. 17-25 Aralık 2013'ten önce çekilmiş bir fotoğrafla izan, itham etmek ancak Veli Ağbaba gibi şahsiyetle uğraşan kişilere yakışır."

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İnceöz'in konuşmasının ardından birleşime ara verdi.

Verilen arada, Veli Ağbaba ile bazı AK Parti milletvekilleri arasında karşılıklı laf atışması yaşandı.

Aranın ardından açılan birleşimde konuşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Suruç patlamasıyla ilgili, "Bu işin içinde farklı eller olduğunu biliyoruz." ifadesini kullandı.

Türkiye'de 15 Temmuz'dan sonra farklı bir tarih yazıldığını belirten Yıldız, ülkenin terör örgütleriyle mücadelesinin kararlı şekilde süreceğini vurguladı.

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından oylanan HDP Grup önerisi kabul edilmedi.

Kaynak: AA / Politika

İlknur İnceöz Veli Ağbaba AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title