Haberler

TBMM Genel Kurul Çalışmaları

Toptancı Hallerinin Belediyeler Tarafından Kiraya Verilmesi ve Satılması ile Hallerden Belediyeye Pay Ayrılmasını Öngören Kanun Teklifi Kabul Edildi.

Toptancı hallerinin belediyeler tarafından kiraya verilmesi ve satılması ile hallerden belediyeye pay ayrılmasını öngören kanun teklifi kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen kanuna göre, toptancı halleri, belediyeler ve mücavir alan sınırları içinde belediyeler; büyükşehir belediye sınırları içinde büyükşehir belediyeleri tarafından açılacak. Toptan ve perakende hallerin açılması, belediyelerin iznine tabi olacak. Kanunlar, belediyeler, toptancı hallerini tahsisin yanı sıra kiralama veya satış yoluyla da işletebilme imkanına sahip olacak.

CHP Osmaniye Milletvekili Necati Uzdil, teklifin tarafları olan çiftçiler, üretici birlikleri, köylerdeki kalkınma kooperatiflerinin katılmadan alt komisyondan geçtiğini belirterek, yasanın aceleyle, 'kaptı-kaçtı' şeklinde çıkarıldığını ileri sürdü. Uzdil, "Seçimde, 'Ananı da al git' dediğiniz çiftçiye gideceksiniz, o çiftçi babasını, kardeşlerini de alıp sandığa gelecek ve size gösterecek" diye konuştu.

Genel Kurul da, daha sonra Yunus Emre Vakfı kurulmasını öngören tasarının görüşülmesine geçildi. CHP Grubu adına söz alan Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, uluslararası alanda Türk kültürü ve sanatının tanıtılması amacıyla kurulmak istenen Yunus Emre Vakfının yapısını eleştirerek, "Vakfın Mütevelli Heyetinde 8 bakan bulunuyor. Böyle bir durumla vakıf. demokratik değil bürokratik yapıya sahip" diye konuştu. Gazalcı, vakfın kurulmasına karşı olmadıklarını, ancak organlarının daha demokratik bir yapıya

kavuşturulması gerektiğini vurguladı. Gazalcı, vakıfta 8 bakanın bulunmasını 'sanki mini Bakanlar Kurulu gibi' sözleriyle eleştirdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş da, söz konusu vakfın kurulmasının önemine işaret ederek, "Bu teklif şimdiye kadar Mecliste görüşülen en önemli 10 yasadan biridir" dedi. Tasarının görüşülmesine devam ediliyor.

(TAN-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title