Haberler

Tbmm, Fransa'ya Tepkide Birleşti

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan siyasi partilerin temsilcileri, Fransa Senatosu'nun aldığı kararı eleştirdiTBMM Genel Kurulu'nda söz alan siyasi partilerin temsilcileri, Fransa Senatosu'nun aldığı kararı eleştirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan siyasi partilerin temsilcileri, Fransa Senatosu'nun aldığı kararı eleştirdiTBMM Genel Kurulu'nda söz alan siyasi partilerin temsilcileri, Fransa Senatosu'nun aldığı kararı eleştirdi.

İlk olarak gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Fransa'ya yönelik hükümet tarafından alınacak her türlü tedbire tam destek vereceklerini ifade ederek, "Hükümete, Fransa parlamentosunda kabul edilmesinden sonra meseleyi geciktirmeden, her türlü önlemi almayı öneriyoruz. Çünkü bu Fransa ile kalmayacaktır. Avrupa ve diğer ülkelere sıçrayacaktır. MHP adına Fransa'yı bu kararından dolayı şiddetle ve nefretle kınıyoruz" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Fransa Senatosu'nun aldığı bu kararın "Avrupa'nın üzerinde kurulduğu ilkeleri red etmek olacak bir karar olduğunu" belirterek "Bu kararı, seçime yönelik bir hareket olarak görüyoruz. Biz bundan sonraki süreçte inanıyoruz ki Fransa senatosunda 60 senatörü bu kararı Anayasa Konseyine başvuracaktır ve 1 ay içinde bu kararın düzeltileceğine inanıyoruz" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili ve eski Paris Büyükelçisi Osman Korutürk ise, "Fransa'ya karşı alacağımız sürdürülebilir ve uyandırabilecek tedbirler olmalıdır. Hükümetin bu tür tedbirinin arkasındayız" derken, Büyükelçinin kesinlikle çekilmemesi gerektiğini belirtti. "Orada kalarak, mücadele etmesi gerekiyor" diyen Korutürk, "Fransa dostluk grubunun kapatılmasına destek veriyoruz" dedi.

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan da söz alarak, şunları söyledi:

"Arkadaşlar iç tüzüğü aykırı bir tartışma yapıyoruz ama şunu ifade etmek istiyoruz ki; Bu tür ciddi konuları kendi içinde sağlıklı bir tartışma yaşanmadığı için daha önce de İsrail ve Suriye ile fes edildi.

Bakın elimdeki listeye bakıyorum, ermeni iddiaları konusunda karar veren devletlerin sayısı 20'yi aştı arkadaşlar. Avrupa Parlamentosu da var. Burada ayrı bir tartışma açılması gerekiyor. Bunların çoğu Türkiye ile stratejik ilişkimiz olan ülkeler. Öncelikle bunları sağlıklı bir ortamda tartışmalıyız." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Osman Korutürk Mahir Ünal Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title