Haberler

TBMM Fetö Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Petek Açıklaması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, "Fetullah Gülen baştan itibaren hain, yönetilmiş, kullanılmış, ülkesine ihanet için yetiştirilmiş, kendisini çok iyi gizleyip bütün örgüt militanlarını bu doğrultuda yetiştirmiş bir haindir." dedi.

Petek, Altınordu ilçesinde Tayfun Gürsoy Parkı'nda organize edilen "4. Ulusal Kitap Fuarı" etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen, "İhanet ve Direniş" konulu konferansta yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimi ile 27 Mayıs darbesinin birbirine benzer yönleri olduğunu söyledi.

Her iki olayın da asker elbisesi giymiş bir grup hain tarafından gerçekleştirildiğini vurgulayan Petek, "27 Mayıs'ta da Genelkurmay Başkanını tekmeleyerek, sürükleyerek çıkarmışlardı. 15 Temmuz'da da Genelkurmay Başkanımız başta olmak üzere bazı komutanlarımızı elleri arkadan kelepçelenerek o bir grup hainin götürdüklerine şahit olduk." diye konuştu.

Petek, 12 Eylül darbesi sırasında cumhuriyet savcısı olduğunu anımsatarak, "12 Eylül, hiyerarşi içerisinde yapılan bir darbedir. Cumhuriyet savcısı olmama rağmen hukukun işlemediği, işletilmediği, sadece darbecilerin iki dudağı arasından çıkan sözlerin ferman kabul edildiği, bir sağdan bir soldan insanların asıldığı, 17 yaşındaki gencin idam edilmek için yaşının büyütüldüğü bir dönemdi." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'deki bütün darbelerin ve darbe girişimlerinin dış kaynaklı olduğuna dikkati çeken Petek, "Kökü dışarıda, ihaneti içeridedir. 27 Mayıs'ın da 12 Eylül'ün de 12 Mart'ın da. 28 Şubat post modern darbesi ve 15 Temmuz darbe girişimi de aynı ihanetin dışa vuran görüntüleridir." dedi.

"Bu aziz millet darbelerden çok çekti"

Petek, darbenin iyisi veya kötüsü olmadığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Hiyerarşi içinde emir komuta zinciri altında yapılanı ile bir grup hainin Silahlı Kuvvetler arasından çıkıp yapması arasında hiçbir fark yoktur. Darbe darbedir ve bu aziz millet darbelerden çok çekti. Onun için biz ister hiyerarşi içinde, isterse de bir grup çetenin yapmış olduğu darbe girişimi olsun hepsini şiddetle lanetliyoruz. Bir daha darbe olmaması için 15 Temmuz'da nasıl sabahlara kadar direndiysek, bundan sonra da mücadele kararlığı içerisinde olduğumuzu Türkiye'ye ve bütün dünyaya haykırıyoruz."

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in sinsi bir hain olduğunu dile getiren Petek, şunları kaydetti:

"Fetullah Gülen dendi, hizmet dendi, vesaire değişik isimlerle anıldı ama 'bu örgütün başındaki örgüt lideri kim?' diye baktığımızda, başından itibaren seçilmiş, daha sonra kirli eller tarafından himaye edilmiş, istedikleri gibi yönlendirilmiş, sonunda da tetik çekme talimatı verilecek noktaya kadar getirilmiş bir kişiden bahsediyoruz. Sakın ha 'efendim önceden iyi Müslümandı, iyi vaizdi, Kur'an'a, sünnete bağlıydı da sonradan değişti falan.' Böyle bir şey yok. Fetullah Gülen baştan itibaren hain, yönetilmiş, kullanılmış, ülkesine ihanet için yetiştirilmiş, kendisini çok iyi gizleyip bütün örgüt militanlarını bu doğrultuda yetiştirmiş bir haindir. Bu adamın İslam adına değil, dünyada misyonerlerin emellerine, amaçlarına hizmet edecek şekilde kutsal İslam dinini tahrif etmekle görevlendirilmiş bir kişi olduğuna inanıyorum. Pek çok konuşmasında Kur'an ve sünnete riayet edeceği yerde rüyalarına inanıyor. Haşa, Allah ile münasebet kurduğunu söylüyor. Bizim mukaddes dinimiz İslam'ın, Kur'an ve sünnetin dışında kendi kafasına göre bir şey ortaya koyuyor."

Altınordu Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle düzenlenen ve açılış töreni yarın gerçekleştirilecek fuarın ilk etkinliğine Vali Seddar Yavuz, Cumhuriyet Başsavsıcısı Mehmet Ayaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Reşat Petek Ak Parti Türkiye Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title