Haberler

TBMM Dışişleri Komisyonu Heyetinden Aa'ya Ziyaret

Tbmm Dışişleri Komisyonu heyeti, Anadolu Ajansı'nın 11 Mart'ta açılışı yapılacak olan Balkanlar Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.

Tbmm Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır ve milletvekilleri Muhammed Çetin, Ahmet Berat Çonkar, Mehmet Ali Ediboğlu ve Oktay Öztürk'ten oluşan heyet, Saraybosna'nın merkezinde bulunan AA Balkanlar Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek, burada Temsilci Ömer Çetres'ten AA'nın bölgedeki çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Çetres heyete, AA'nın, Genel Müdür Kemal Öztürk'ün göreve gelmesi ile birlikte büyük bir atılım içine girdiğini ve bu atılımlardan birisinin de AA'nın Balkanlardaki yeni yapılanması olduğunu söyledi.

AA'nın Balkanlar Bölge Müdürlüğünün 11 Mart'ta resmi açılışının yapılacağını ve bu açılışı Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AA Genel Müdürü Kemal Öztürk ve diğer katılımcıların gerçekleştireceğini belirten Çetres, bu açılışla birlikte AA'nın Boşnakça, Sırpça ve Hırvatça dilinde yayın yapacağını ve bu yayının bölgedeki medyaya kendi dillerinde ulaştırılacağını bildirdi.

Anadolu Ajansı'nın Balkanlar çapında yayına geçecek olmasının önemini vurgulayan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır ise şöyle konuştu:

"Hem siyasi istikrar, hem ekonomik istikrarı hem de bölge ve dünyada oynamakta olduğu rolle, Türkiye Cumhuriyeti, başka bir kategoriye geçiyor ve kendisi için biçilmiş olan noktayı aşarak, 2. Dünya Savaşı sonrasında oluşmuş büyük devletler, dünyayı yöneten ülkeler grubunun içinde yer alıyor. Böyle bir noktaya gelmiş Türkiye Cumhuriyeti için başka sorumluluklar, başka roller ortaya çıkıyor. Saraybosna'da faaliyet gösteren Anadolu Ajansı'nın, yayında Balkanlar çapına geçiyor olmasını çok önemsiyorum. AA'nın yeni yapılanmasını bahsettiğim Türkiye'nin yeni ulaştığı nokta ve rolle bir yerde paralel olarak oluşturulmuş bir görev, bir rol olarak görüyorum."

AA'nın yeni yapılanmasını değerlendiren Bozkır, Boşnakça, Sırpça ve Hırvatça dilinde yayın yapılacak olmasının önemine işaret ederek, "Burası evlad-ı Fatihanın olduğu bir bölge, Osmanlı İmparatorluğunun en önemli noktalarından biri, Osmanlı İmparatorluğuna vezirler yollamış bir bölge, Yeniçerilerin başlangıç noktası ve ilk Müslümanlığa geçmiş bir bölge. Burada hala Osmanlı adetlerini devam ettiren insanlar var, Türkiye'de de bu bölgeden göç etmiş yaklaşık 5 milyon Türk vatandaşı var. Dolayısıyla, yer seçimini de doğru buluyorum. Üç dilde yayın yapılmasının ayrı da önemi vardır. Tüm Balkanlar ülkelerine hitap edilebilecek ve burada kullanılan 3 temel dilde yayın yapılması, sizi de güçlendirecektir, Türkiye'yi de güçlendirecektir, bölgeyi de güçlendirecektir" ifadelerini kullandı. - SARAYBOSNA

Kaynak: AA / Dünya

TBMM Dışişleri Komisyonu Anadolu Ajansı Volkan Bozkır Saraybosna Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title