Haberler

TBMM'den Milletvekillerine Tanıtıcı Kılavuz Kitapçıkları

TBMM Başkanlığı, Milletvekilleri İçin Yasamaya İlişkin Tanıtıcı Kılavuz Kitapçıkları Hazırlamaya Başladı.

TBMM Başkanlığı, milletvekilleri için yasamaya ilişkin tanıtıcı kılavuz kitapçıkları hazırlamaya başladı.

22 Temmuz seçimleri öncesi TBMM'deki hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Çalışmalar kapsamında milletvekillerine yönelik TBMM Genel Sekreterliği'ne bağlı İletişim Dairesi tarafından bilgilendirme kılavuz kitapçıkları hazırlanıyor. Hazırlanan kılavuzda yer alan konu başlıkları ise şöyle:

"Başkanlık divanı danışma kurulu siyasi parti grupları, TBMM'de yasama süreci, TBMM'de komisyonlar, milletvekili seçimi görev ve sorumlulukları, Meclis kütüphanesi, Türkiye'de Anayasalar, ilk Meclis, Türkiye'de yasama ve yürütme, TBMM sözlüğü."

Meclis'in toplanmasıyla milletvekillerine set olarak verilecek kitapçıklarda, Meclis'ten nasıl faydalanılacağı, yasamanın ne olduğu ve neler yapıldığı, komisyonların nasıl çalıştığı, milletvekillerinin Meclis'te ayakkabı boyacısından kuaföre kadar hangi hizmetleri alabilecekleri, seçme ve seçilme hakkı, kanun nedir, yasama yetkisinin sınırı, milletvekili dokunulmazlığı bilgilerine yer veriliyor.

(AU-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title