Haberler

TBMM'den Diğer Ülke Milletvekillerine Sağlanan Hizmet Araştırması

TBMM Araştırma Merkezi Uzmanlarınca ABD, Avustralya ve Yeni Zelanda Yanında Avrupa Kıtasından Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Portekiz ve Yunanistan, Asya'dan İse Pakistan Olmak Üzere 12 Ülkede Parlamenterlere Sunulan Hizmetlere İlişkin Araştırma Yapıldı.

TBMM Araştırma Merkezi uzmanlarınca ABD, Avustralya ve Yeni Zelanda yanında Avrupa kıtasından Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Portekiz ve Yunanistan, Asya'dan ise Pakistan olmak üzere 12 ülkede parlamenterlere sunulan hizmetlere ilişkin araştırma yapıldı.

Araştırmaya göre, Pakistan dışında tüm ülkelerin parlamentolarında milletvekillerinin çalışma ofisi bulunuyor. ABD, Avustralya, Çek Cumhuriyeti, Yeni Zelanda ve Yunanistan'da ise milletvekillerinin seçim bölgesinde de ofis imkanı sağlanıyor. Avustralya'da seçim bölgesi ofisleri için bilgisayar, telefon, cep telefon, faks ve fotokopi makinesi de veriliyor. ABD, Çek Cumhuriyeti, Hollanda ve Yunanistan parlamentolarında danışman hizmeti verilirken, İtalya dışında tüm ülkelerde milletvekillerine sekreter ve

asistan desteği sağlanıyor. Hollanda, Pakistan ve Portekiz'de milletvekillerine ulaşım desteği verilmezken, diğer ülkelerdeki milletvekillerinin ulaşım giderleri karşılanıyor. Avustralya'da ise milletvekillerine seçim bölgelerine giderken birinci sınıf uçak bileti, parlamentoda çalışırken de evleri ile meclis ve havaalanı arasında şoför ve araba imkanı sunuluyor.

Araştırmada, ülkelerin parlamento yerleşkelerinde sundukları imkanlar da incelendi. Buna göre Avustralya, İsveç, İtalya ve Pakistan'da ibadet yeri bulunuyor. Lojman imkanı sadece İtalya'daki milletvekillerine sağlanırken, Yeni Zelanda'da ise sadece meclis başkanına konut imkanı veriliyor. Bu ülkeler arasından sadece Pakistan'da gazino, Hollanda ve Portekiz'de ise birer askeri tabur bulunuyor. Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Yeni Zelanda ve Yunanistan parlamentolarında revir bulunmazken, ABD'de 3 revir hizmet

veriyor.

Avustralya, Çek Cumhuriyeti ve Yeni Zelanda'daki meclis yerleşkesinde birer alışveriş merkezi bulunurken, Avustralya ve İtalya'daki parlamentolarda vakıf ve dernekler için de yer tahsis edilmiş. ABD, Avustralya, İtalya ile Portekiz'deki parlamentolarda birer kitap satış yerleri bulunurken, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, İsveç ve Yunanistan parlamentolarında banka ve PTT şubesi bulunmuyor.

Çek Cumhuriyeti, Danimarka, İspanya, Portekiz ve Yunanistan'daki parlamenterlere çalışma ofislerinde internet imkanı sunulmuyor. Matbaa hizmetleri ise ABD, İspanya, İtalya ve Pakistan'daki parlamentolarda bulunmazken, sadece İspanya, İsveç, İtalya ve Yunanistan parlamentolarında birer iş atölyesi bulunuyor.

Pakistan ve Portekiz'de milletvekilleri ve diğer görevliler için dinlenme yerleri, berber, lostra, terzi gibi hizmetler sunulmuyor. Sadece Yeni Zelanda'da kuru temizleme hizmeti sağlanıyor.

(AU-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title