Haberler

TBMM'de Yeni Yasama Yılı 1 Ekim'de

TBMM'nin 23. Dönem 2. Yasama Yılı, 1 Ekim Pazartesi Günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Açış Konuşmasıyla Başlayacak.

TBMM'nin 23. Dönem 2. Yasama Yılı, 1 Ekim Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açış konuşmasıyla başlayacak.

22 Temmuzda yapılan milletvekili genel seçimlerinden sonra oluşan 23. Dönem Parlamentosu, 4 Ağustos Cumartesi günü yapılan andiçme töreninin ardından resmen çalışmalarına başlamıştı. 3 Eylül Pazartesi günü AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulan 60. Hükümetin programı üzerindeki görüşmelerin ardından, 5 Eylül Çarşamba günü güvenoylaması yapılmıştı. Hükümetin güvenoyu almasından sonra tatile giren TBMM, 23. Dönemin ilk yasama yılını bu şekilde tamamlamıştı.

23. Dönemin 2. Yasama Yılı ise 1 Ekim Pazartesi günü başlayacak. TBMM Başkanı Köksal Toptan ve beraberindeki heyet, saat 14.00'te Meclis Atatürk Anıtına çelenk koyacak, saygı duruşunda bulunacak ve ardından İstiklal Marşı'nı okuyacak.

TBMM Genel Kurulu da aynı gün Köksal Toptan başkanlığında saat 15.00'te özel gündemle toplanacak. Genel Kurulda İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yasama yılının açış konuşmasını yapacak.

TBMM Başkanı Toptan, saat 19.00'da da yasama yılının açılışı dolayısıyla kokteyl verecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title