Haberler

TBMM'de Parti Grup Toplantılarının Canlı Yayınına Sınırlama

TBMM Yönetimi, Yeni Yasama Yılında Parti Grup Toplantılarında, Geçen Dönemde Olduğu Gibi Canlı Yayın Konusunda Sınırlama Getirecek.

TBMM Yönetimi, yeni yasama yılında parti grup toplantılarında, geçen dönemde olduğu gibi canlı yayın konusunda sınırlama getirecek.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, bugün akşam saatlerinde Meclis'te grubu olan partilerin temsilcileriyle bir araya geliyor. Gündemin en önemli maddesi parti grup toplanıtlarınan hangi günler yapılacağı ve TBMM TV'den bu toplantıların canlı yayınlarının nasıl olacağı. Bilindiği gibi grup toplantılarının seçim meydanlarına dönüştüğü gerekçesiyle geçen dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç Başkanlığında toplanan Danışma Kurulu'nda bazı sınırlamalar getirilmişti. Bu sınırlamalar arasında parti grup toplantılarında

izleyicilerin slogan atmamaları, hediyelerin belli bir düzen içinde parti başkanlarına verilmesi, en önemlisi de TBMM TV'den yapılan canlı yayınların saatlerce sürmemesi bulunuyordu. Geçen dönem bu kurallara çok uyulmadı. Ancak bu dönem 4 parti grubu olmasından dolayı Meclis yönetimi şimdiden işi sıkı tutma kararı aldı. Bugün akşam saatlerinde TBMM Başkanı Köksal Toptan başkanlığında yapılacak ve grubu bulunan parti temsilcilerinin katılacağı toplantıda grup yapma düzeni masaya yatırılacak. Alınan bilgilere

göre, parti grupları salı ve çarşamba günü olmak üzere toplanacak. Bunun yanı sıra TBMM TV bu toplantıları yine canlı olarak verecek. Ancak bu canlı yayınlar sınırlı olacak ve bir grup diğer grubun vaktinden çalmayacak. Toplantının sarkması, liderin konuşmasının bitmemesi durumunda Meclis TV canlı yayını kesilecek. Bu konuda alınacak kararlar önümüzdeki günlerde gruplara bildirilecek.

(AU-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title