Haberler

TBMM'de 'Mal Gibi' Tartışması

TBMM'de İstihdam Paketiyle İlgili Tasarının Görüşmeleri Sırasında CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın, AKP'li Kadın Milletvekillerine Yönelik 'Mal Gibi' Sözleri Genel Kurul'da Gerginliğe Yol Açtı.

Meclis Genel Kurulu'nda istihdam paketiyle ilgili tasarının görüşmeleri sırasında CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın, AKP Genel Başkan Yardımcısı Fırat'ın "AKP'nin kadınları feminist ideolojinin kölesi olmayacaktır" sözlerini hatırlatarak "İnsan hakları savunucularını aşağılamak, AKP'nin kadınları diyerek bu partide siyaset yapan hanımefendileri mal gibi AKP'nin mülkiyeti altında göstermek ve köle kelimesi ile ortaya çıkan bilinç altındaki kadına bu korkunç bakış açısı en büyük sorun alanıdır" dedi. Arıtman'ın AKP'li kadın milletvekillerini hedef alan "mal gibi" sözleri ise Genel Kurul'da gerginliğe yol açtı.

Kamuoyunda istihdam paketi olarak bilinen İş Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik yapan tasarının görüşmeleri Meclis Genel Kurulu'nda devam ederken, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın yaptığı konuşma, Genel Kurul'da tartışmalara yol açtı. Tasarıyla ilgili söz alan Arıtman, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın daha önce söylediği "AKP'li kadınlar feminist ideolojinin kölesi olmayacaktır" şeklindeki sözleri hatırlatarak "AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın beyanatı iktidarın kadına bakış açısını göstermektedir. Feminist ideoloji kadın erkek eşitliği ve kadının insan hakları için verilen mücadeledir. İnsan hakları savunucularını aşağılamak, AKP'nin kadınları diyerek bu partide siyaset yapan hanımefendileri bir mal gibi, AKP'nin mülkiyeti altında göstermek ve köle kelimesi ile ortaya çıkan bilinç altındaki kadına bu korkunç bakış açısı en büyük sorun alanıdır, problem buradadır. Kadına bu bakış açısı değişmediği sürece yapılan yasal düzenlemelerin yaşama geçmesi mümkün gözükmemektedir" diye konuştu. Arıtman'ın, AKP'li kadınlar için "mal gibi" ifadesini kullanması ise AKP'lilerin tepkisine yol açtı. AKP'li milletvekilleri "kimse bir milletvekiline mal diyemez"şeklinde tepki gösterirken Arıtman'dan da sözlerini geri almasını istediler.

-ELİTAŞ: KENDİLERİNİ MAL GİBİ GÖRÜYORLARSA DİYECEĞİMİZ BİRŞEY YOK-

Arıtman'ın sözleri üzerine kürsüye çıkan AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise tepkisini "Bir kadına mal demesini bir hanımefendiye yakıştıramadım. Kendi partilerinde kendilerini mal gibi görüyorlarsa ona bizim diyeceğimiz bir şey yok" sözleriyle ortaya koydu. Genel Kurul'da gerginliğe yol açan sözleri üzerine AKP'li kadın milletvekilleri, Arıtman'ın oturduğu sıraya gelerek tepkilerini dile getirdiler. Kadın milletvekilleri arasındaki "mal gibi" tartışmasını ise erkek milletvekilleri yatıştırdı. Tartışmalar sırasında CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de, AKP'lilere "Eniştelerin hepsi bir yerde genel müdür oldu, eniştelere laf yok" diye seslendi. Genel Kurul'da yaşanan gerginliğin ardından Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, birleşime 30 dakika ara verdi. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title