Haberler

TBMM'de Bu Hafta

Meclis Bu Hafta Yine Yoğun Bir Çalışma Temposu Yaşayacak. Taraflar Arasında Uzlaşma Sağlanırsa Sosyal Güvenlik Reformu Tasarısı Bu Hafta Meclis Gündemine Gelecek. Tasarı Üzerinde Uzlaşma Sağlanamaması Olasılığı Gözönünde Bulundurularak, Meclis İçin Alternatif Bir Çalışma Programı da Hazırlandı.

Meclis bu hafta yine yoğun bir çalışma temposu yaşayacak. Taraflar arasında uzlaşma sağlanırsa Sosyal Güvenlik Reformu Tasarısı bu hafta Meclis gündemine gelecek. Tasarı üzerinde uzlaşma sağlanamaması olasılığı gözönünde bulundurularak, Meclis için alternatif bir çalışma programı da hazırlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işveren ve işçi sendikaları ile tasarıda yapılacak değişiklikler üzerinde anlaşmaya varırsa, tasarının ''temel kanun'' olarak görüşülmesine Salı günü başlanacak. Meclis, 26 Mart Çarşamba ve 27 Mart Perşembe günleri de tasarının görüşmelerine devam edecek. Bakanlık ile işçi ve işveren temsilcileri arasında anlaşmaya varılan konuların, Genel Kurul'da verilecek önergelerle değiştirilmesi planlanıyor. Bu durumda, başta prim ödeme gün sayısı ve aylık bağlama oranlarının değiştirilmesine ilişkin bazı önergeler verilmesi bekleniyor.

Sosyal taraflar arasında anlaşma sağlanamaması durumunda ise Meclis Genel Kurulu, Salı günü görüşmeleri yarım kalan çevre ve çevre sorunları konusundaki araştırma önergelerini ele alacak.

Meclis, çarşamba günü de Toprak Koruma Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifi ile bazı yatırım ve hizmetlerin yap-işlet-devret yöntemiyle yapılmasına olanak sağlayan kanun tasarısını görüşecek. Genel Kurul'da Perşembe günü ise Türk Vatandaşlığı Kanunu Tasarısı ele alınacak.

Bu arada, Meclis Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Perşembe günü Tapu Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarıyı ele alacak.

(YZE-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title