Haberler

TBMM'de 23 Nisan Resepsiyonu

TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın 23 Nisan Resepsiyonunda Gazetecilerin Abluka Altına Aldığı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Yanına Gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Yardım İstedi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın 23 Nisan resepsiyonunda gazetecilerin abluka altına aldığı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, yanına gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi. "Sayın Paşam burada mısınız?" diyen Erdoğan'a Büyükanıt, "Burada sıkıştırdılar beni. Gelin beni kurtarın" dedi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Tören Salonu'nda verdiği resepsiyona katılan Orgeneral Büyükanıt, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. 'Cumhurbaşkanı'nın kim olacağını merak ediyor musunuz?' sorusuna Orgeneral Büyükanıt, "Bir yorum yapamam. Ben hayatımda hiçbir şeyi merak etmedim. Zamanı gelince öğreniyorum. Terfilerde de aynı tavrımı sürdürdüm, şimdiye kadar. Zamanı gelince öğrenirsiniz" karşılığını verdi.

'Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir sıkıntı çıkar mı?' sorusuna Orgeneral Büyükanıt, "Umarım sıkıntı çıkmaz. Ben Genelkurmay basın toplantısında da aynısı söyledim" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine Orgeneral Büyükanıt, "Şimdi ben 'hava serin' desem bu nasıl anlaşılacak" diyerek, yorum yapmaktan kaçındı.

Özel gündemle toplanan TBMM Genel Kurulu'nda sert açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın konuşmasının hatırlatılması üzerine Orgeneral Büyükanıt, "Orası Meclis. Biz sadece dinledik. Bu konuda ne diyebilirim ki" ifadesini kullandı.

Malatya'da yaşanan cinayetlerin anımsatılması üzerine Orgeneral Büyükanıt, "İğrenç bir olay. Tek kelimeyle iğrenç bir olay. Bir insanın boğazını kesiyorsunuz. Bu dışarıdan nasıl algılanır, düşünebiliyor musunuz?" dedi.

Orgeneral Büyükanıt, 'Bu konuda bir mesajınız olacak mı?' sorusuna ise, "Mesaj ne olabilir ki" karşılığını verdi. Gazetecilerin abluka altına aldığı Orgeneral Büyükanıt'ın yanına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ardından da Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül geldi. Başbakan Erdoğan'ın "Sayın Paşam siz burada mısınız?" deyince, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, "Burada sıkıştırdılar beni. Gelin beni kurtarın" diyerek, Erdoğan'dan yardım istedi. Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın

gazetecilerin kastederek, "Bugün ne konuştuğumuzu soruyorlar" ifadesi üzerine Erdoğan, "Her şeyi konuştuk. Fenerbahçe, küresel ısınma" şeklinde konuştu.

"BİR TEK BANA SÖYLEDİ"

Üçlü arasında geçen neşeli sohbette Orgeneral Büyükanıt, Cumhurbaşkanı'nın kim olacağı konusuna ilişkin Başbakan Erdoğan'ı işaret ederek, "Bir tek bana söyledi. Ben de ağzımı kapattım" diyerek espri yaptı.

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayının kim olduğuna yönelik bir soru üzerine, "Eşim dahil kimseyle paylaşmadım" dedi. 'Abdullah Gül'le de mi paylaşmadınız' sorusuna ise Erdoğan, "Sayın Gül ile MKYK da görüştük. Evet o da bilmiyor" diye konuştu.

Erdoğan, daha sonra Gül'e dönerek, "Belki bugün belki yarın, ansızın bir gece öğrenebilir" karşılığını verdi.

Erdoğan, ısrarla Cumhurbaşkanı adaylığı sorularını "Süre iki gün sonra doluyor. O zaman öğrenirsiniz" sözleriyle geçiştirdi.

(TAN-TAN-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title