Haberler

TBMM'de 2013 Böyle Geçti

TBMM Genel Kurulu'nda, darbelere yasal dayanak olarak gösterilen TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesini de değiştiren yasa kabul edildi, TSK’nın görev tanımı değişti Alkollü içkilerin 22.00 ile 06.00 saatleri arasında perakende satılması, reklamı ve tüketicilere yönelik tanıtımının yapılmasını yasaklayan yasa tasarısı kabul edildi Kamudaki 100 bin sözleşmeli personelin kadroya alınmasını içeren ''torba kanun'' teklifi yasalaştı Cemil Çiçek TBMM Başkanlığı'na yeniden seçildi.

Meclis'te geçen temmuz ayında,  darbelere yasal dayanak olarak gösterilen TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesini de değiştiren yasa kabul edildi, TSK'nın görev tanımı değişti.

Meclis'te Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarının önemli olayları şöyle:

7 Mayıs

- AK Parti, CHP, MHP ve BDP grup başkanvekilleri, milletvekillerinin mali, sosyal hak ve yükümlülükleriyle ilgili yasa teklifine imza attı.

9 Mayıs

Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş'nin kuruluşu, yapılanması ve faaliyet konularına ilişkin usul ve esasları düzenleyen Posta Hizmetleri Kanunu Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek, yasalaştı.

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, milletvekillerinin mali, sosyal hak ve yükümlülükleriyle ilgili TBMM Üyeliği Kanunu Teklifi'ni kabul etti.

10 Mayıs

- CHP, MHP ve BDP, milletvekillerinin özlük haklarına ilişkin yasa teklifinden imzalarını çektiklerini açıkladı.

22 Mayıs

Varlık barışının da içinde yer aldığı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

24 Mayıs

Alkolle ilgili düzenlemeleri de içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Alkollü içkilerin, 22.00 ile 06.00 saatleri arasında perakende satılması, alkollü içkilerin reklamı ve tüketicilere yönelik tanıtımının yapılması yasaklandı. İçkilerin ambalajları üzerine alkol ürünlerinin zararlarını belirten Türkçe yazılı uyarılar veya mesajlar konulması zorunlu hale geldi.

Yasayla, televizyonlarda yayınlanan dizi, film ve müzik kliplerinde alkollü içkinin özendirici görüntülerine yer verilmesi de yasaklandı.

24 Haziran

- TBMM Başkanlığı için adaylık başvuru süreci başladı. İlk adaylık başvurusunu, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal yaptı.

28 Haziran

- AK Parti'li 7 milletvekili, Ankara Milletvekili Cemil Çiçek'i TBMM Başkanlığı için aday gösterdi. CHP İstanbul Milletvekili Osman Taney Korutürk de TBMM Başkanlığı'na aday oldu.

-AK Parti grubunda, TBMM Başkanvekilliği için Sadık Yakut ve Ayşe Nur Bahçekapılı'nın isimleri belirlendi, AK Parti Grup başkanvekilliklerine ise Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş Mahir Ünal, Ahmet Aydın ve Mihrimah Belma Satır seçildi.

2 Temmuz

AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, üçüncü turda 299 oy alarak yeniden TBMM Başkanı seçildi.

4 Temmuz

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Mısır'daki askeri darbeyi kınayan bir bildiri yayınladı. AK Parti, CHP, MHP ve BDP'nin imzaladığı bildiride, "Yetkisiz bir şekilde gasp edilen iktidar derhal halka iade edilmelidir" denildi.

- TBMM Dilekçe Komisyonu, Adnan Mederes'in avukatı Apaydın'ın, Menderes ve arkadaşları için verilen idam kararının yok hükmünde sayılması amacıyla sunduğu dilekçeyi karara bağladı. Kararda, konunun, komisyonun yetki alanı içinde olmadığı, TBMM Genel Kurulu'nun, Milli Birlik Komitesi tarafından alınan infazların onaylama kararını yok sayma yetkisine sahip olduğu belirtildi.

5 Temmuz

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yönelik "Bu kadar bal kabağı gibi bir laf söylenmez" sözleri nedeniyle üç birleşim Genel Kurul'dan çıkarma cezası verildi.

9 Temmuz

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa çalışmalarında gelinen son aşamayı iletmek üzere muhalefet liderleriyle biraraya geldi. Çiçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Cemil Çiçek, 10 Temuz'da da AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

12 Temmuz

- Sürücü belgelerinin yenilenmesinden 100 bin sözleşmeli personelin kadroya alınmasına, şehit yakını, gazi, muhtar ve köy korucularına yeni haklardan  meraların geçici yerleşime açılmasına kadar 80 kanunda düzenlemeyi içeren "Torba Kanun" teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

13 Temmuz

TBMM Genel Kurulu'nda, darbelere yasal dayanak olarak gösterilen TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesini de değiştiren yasa kabul edildi. TSK'nın görev tanımı değişti. İlgili madde; "Silahlı kuvvetlerin vazifesi; yurtdışından gelecek tehdit ve tehlikelere karşı Türk vatanını savunmak, caydırıcılık sağlayacak şekilde askeri gücün muhafazasını ve güçlendirilmesini sağlamak, TBMM kararıyla yurtdışında verilen görevleri yapmak ve uluslararası barışın sağlanmasına yardımcı olmaktır" şeklinde düzenlendi. Değişiklik 31 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

6 Ağustos

Anayasa Yazım Komisyonu, mevcut anayasanın değiştirilemez hükümleri arasında yer alan "Devletin Şekli" başlıklı birinci maddeyi mevcut haliyle kabul etti.

27 Ağustos

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Suriye ve Mısır'da yaşanan gelişmelere ilişkin başta ABD olmak üzere 45 ülkenin parlamento başkanları ile Avrupa Parlamentosu Başkanı ve 8 uluslararası asamble başkanına mektup gönderdi.

- TBMM

Kaynak: AA / Politika

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Cemil Çiçek Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title