Haberler

TBMM'de 2008 Yılı Bütçe Görüşmeleri

Sağlık Bakanlığı'nın 2008 Yılı Bütçesinin Ele Alındığı TBMM Plan Bütçe Komisyonu'ndaki Oturumda 'İshal' Tartışması Yaşandı. CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin ile Ali Aslan'ın Çocuklarının Ankara'da Sudan Dolayı Dizanteri Hastası Olduğunu Açıklamaları Üzerine AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, "Muhalefet İshal Olmuş" Dedi. Buna Tepki Gösteren CHP'li Ergin, "Üslubunuz İshale Kadar Düştü...

Sağlık Bakanlığı'nın 2008 yılı bütçesinin ele alındığı TBMM Plan Bütçe Komisyonu'ndaki oturumda 'ishal' tartışması yaşandı. CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin ile Ali Aslan'ın çocuklarının Ankara'da sudan dolayı dizanteri hastası olduğunu açıklamaları üzerine AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, "Muhalefet ishal olmuş" dedi. Buna tepki gösteren CHP'li Ergin, "Üslubunuz ishale kadar düştü. Hiç yakıştıramadım. İktidarın ne olduğunu söylerim ama yakışık almaz" dedi.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda Sağlık Bakanlığı'nın 2008 yılı bütçesi ele alındı ve müzakerelerin ardından benimsendi. Sağlık Bakanlığı bütçesi üzerinde söz alan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Bakan Akdağ'ın hizmetlerini anlatırken zaman zaman 'Cumhuriyet tarihinde ilk' olarak kullandığı cümleleri eleştirerek, "Sanki daha önce hiçbir şey yapılmamış gibi gösteriyorsunuz" dedi. CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi de Akdağ'ın üslubuna dikkati çekerek, muhalefet sıralarına yönelik 'özel sektörün

temsilcisi var' demesinden üzüntü duyduğunu ifade etti. CHP'li Hamzaçebi, istatistik içinde gösterilen 8 milyonu aktif, 5 milyonu pasif yeşil kartlıya işaret ederek, "Bu 5 milyon pasif demek, iptal edilen yeşil kart sayısını gösteriyor. Seçime kadar her ay artan yeşil kartın seçimden sonra iptalini, siyasi ahlaka uygun bulmuyorum" dedi.

MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan da Sağlık Bakanı Akdağ ile yaşanan tartışmaya işaret ederek, "Günde 58 poliklinik yapan bir doktorun nasıl çalıştığını düşünelim. Her birine 10 dakika bile ayıramaz. Böyle bir sağlık hizmetinin niteliğini sorgulamak son derece doğal. Tepkinize hayret ettim. Hadiseyi boşu boşuna büyüttünüz. Eğer bunun için beni özel sektör temsilcisi olmakla suçlarsanız aldanırsınız. Bu yakışık almaz" diye konuştu. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, kamuda 65 yaşın

üzerindeki hekimlerin çalıştırılmamasını eleştirerek, "Hem hekim açığı olduğunu söylüyorlar, hem ithal hekim getirmeye kalkıyorsunuz. Öte taraftan 65 yaşını dolduran hekimi engellemek ciddi israftır. TTB'nin verilerine göre bu hekimlerin yüzde 56'sı çalışıyor. Demek ki çalışabiliyorlar" dedi.

Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Neşter operasyonunu kendisinin başlattığını belirterek, Neşter operasyonuna konu olan suçu Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın işlediğini iddia etti. Durmuş, yapılan 5 sağlık ocağı ihalesinin hiçbirinin hak edilmiş olmadığını, hepsinde yolsuzluk olduğunu öne sürdü. "Sen notunu milletten almış birisin" diyen Akdağ'a yanıt veren Durmuş, "Millet notunu verdi diye kolaya kaçmayın. Millet bu yolsuzlukları gördükçe sizin de notunuzu verecektir" dedi.

CHP Muğla Milletvekili Ali Aslan ise şu anda masada oturan 2 kişinin çocuğunun da dizanteri olduğunu, ailesinde sudan hastalıklara yakalanmayan kimse olmadığını belirtti. AK Parti Trabzon Milletvekili ve Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl ise "Muhalefet ishal olmuş" diye espri yaptı. Erdöl'ü bu sözünden dolayı kınadığını söyleyen CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin, "Benim oğlum da şu anda dizanteri. Bununla dalga geçiyorsanız sizin tıpçılığınıza yazıklar olsun. Ben sayın Bakan'ın üslubunu

eleştirecektim ama Cevdet Bey üslubunu ishale kadar düşürdü. Cevdet Bey, size bunu hiç yakıştıramadım. İktidarın ne olduğunu da ben söylersem hiç yakışmaz" diye konuştu.

Doktor konusundaki yetersizlik nedeniyle YÖK'ün değil üniversitelerin eleştirilmesi gerektiğini ifade eden Ergin, "Çünkü sayıyı YÖK'e bildiren üniversiteler. Bu arada Türkiye'de doktor eksiği var diyenler acaba yabancı doktor avukatlığına soyunanlar mı" dedi. Bakan Akdağ'ın AIDS konusuna hiç değinmediğini anımsatan Ergin, "Yoksa bu sizin için hiç değinilmemesi gereken bir konu mu" diye sordu. Ergin ayrıca, kadınlara D vitamini takviyesinden bahseden Akdağ'a "İktidarınız döneminde hanımlarınız çok

kapanmaya başladı. Güneşten yararlanamıyorlar. Bu öneri onun için mi?" diye sordu.

Bu arada Sağlık Bakanı Recep Akdağ, milletvekillerinin sorularına cevap verirken Şırnak'ta uzman doktor sayısının 21'den 76'ya, pratisyen doktor sayısının da 54'ten 125'e çıktığını söyledi. DTP'li Kaplan bunun üzerine, o rakamlar doğruysa ben de oyumu AK Parti'ye vereceğim" şeklinde konuştu.

Bakan Akdağ ise bu rakamların doğru olduğunu ifade etti. Sonrasında Hasip Kaplan, Doğu Beyazıt ve Iğdır'da hava oksijeni olmadığı için bir milletvekilinin (Orhan Doğan) öldüğünü hatırlattı. Görüşmelerin ardından Sağlık Bakanlığı'nın bütçesi benimsendi.

(AU-MAY-NÇ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title