Haberler

TBMM'de 2008 Yılı Bütçe Görüşmeleri

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak, Özgürlüğün Kalesi Olması Gereken Üniversitelerde Öğrencilerin Bastırıldığını Savunarak, YÖK'ün Öğrencilerin Kılık Kıyafetiyle, Saçıyla Sakalıyla Uğraştığını Söyledi.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak, özgürlüğün kalesi olması gereken üniversitelerde öğrencilerin bastırıldığını savunarak, YÖK'ün öğrencilerin kılık kıyafetiyle, saçıyla sakalıyla uğraştığını söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, bugün Milli Eğitim Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşların bütçelerini görüştü. Müzakereler sırasında söz alan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Özbayrak, özgürlüğün kalesi olması gereken üniversitelerde öğrencilerin bastırıldığını savunarak, YÖK'ün, öğrencilerin kılık kıyafetiyle, saçıyla sakalıyla uğraştığını ifade etti. Rektörlerin kral yetkileriyle donatıldığını, keyfi uygulamaların önünün açıldığını öne süren Özbayrak, katsayı denen uygulamayla birçok gencin tercih

ettiği liseden dolayı cezalandırıldığını, bunun bir zulüm olduğunu dile getirdi. Özbayrak, üniversite rektörlerinin, şirketin başına CEO seçilir gibi bir mütevelli heyeti ya da Meclis tarafından seçilmesi ve başarısız olan rektörlerin bir süre sonra görevden alınması gerektiğini söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, ayrılan kaynaklarla Milli Eğitim Bakanlğı'nın hedeflerine ulaşmasının mümkün olmadığını ve Milli Eğitim'e çok daha büyük kaynaklar ayrılması gerektiğini söyledi. Üniversitelerin temel sorununun personel sorunu olduğuna işaret eden Özyürek, üniversite açmanın yeterli olmadığını, buralara yeteri kadar personel tahsisi yapılması gerektiğini dile getirdi. Özyürek, "YÖK'le tartışmayı bir kenara bırakıp YÖK'ün kadro sıkıntısının çözülmesi ve üniversitelere öğretim

elemanı yetiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması için bu dönem mutlaka adım atılması gerektiğini ifade etti. Budak, YÖK'ün gençlere yurt dışı kanallarını açması gerektiğini de dile getirdi. AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ise, çocukların 5. sınıfı bitirdikten sonra yarış atı gibi koşmaya başladıklarını, ailelerin de çocukları yatırım aracı gibi görmeye başladıklarını kaydetti. Ünüvar, şu anda üniversitelerde ataerkil bir yapı bulunduğunu savunarak, katı bir

hiyerarşik yapı olduğunu ve bunun bilimsel gelişmeyi engellediğini belirtti. Ünüvar, yeni açılacak ünivesitelere, diğer üniversitelerde öğretim elemanı yetiştirilip gönderilebileceğini, ayrıca Ankara'da ikinci, üçüncü tıp fakültelerinin açılabileceğini belirtti.

(ZÇ-MAY-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title