Haberler

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Kaya, Muş'ta

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, Gezi olaylarına ilişkin, "Dertleri ağaç değil, dertleri, ülkenin kalkınması, büyümesi, güzelleşmesi, barış ve huzur içerisinde daha iyi günlere gelmesidir" dedi.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, Gezi olaylarına ilişkin, "Dertleri ağaç değil, dertleri, ülkenin kalkınması, büyümesi, güzelleşmesi, barış ve huzur içerisinde daha iyi günlere gelmesidir" dedi.

Kaya, AK Parti İl Başkanlığı'nca Muş Öğretmenevi Konferans Salonu'nda yapılan "Mahalle Başkanları Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, çözüm süreciyle ilgili bölgede yaklaşık 30 milletvekiliyle görüşmeler yaptıklarını anımsattı.

Türkiye'nin 10 yıl öncesine bakıldığında, susuzluk, yolsuzluk ve batmış, bitmiş belediyelerin akla geldiğini belirten Kaya, 2002'ye gelindiğinde hastane kuyruklarında ölen insanları hatırladıklarını kaydetti.

"Amerika'dan bakan ithal ettik ve Türkiye 2002'de seçime gitti" diyen Kaya, "İlaç kuyruklarını hatırlıyoruz. Kemal Derviş'i Amerika'dan getirdik 'Bu millet beceremiyor, cahil kalmış, bu millet kendisini yönetmekte aciz kalmış' diye" ifadesini kullandı.

"35 bin insan terör nedeniyle hayatını kaybetti"

Kaya, bugüne kadar 35 bin insanın terör nedeniyle yaşamını yitirdiğini, 6 bine yakın şehit verildiğini ve 380 bin insanın yardım ve yataklık yaptığı gerekçesiyle köylerinden çıkarıldığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Mali olarak tablosuna baktığımızda 100 milyar dolar resmi kaybımız var. Direk olarak baktığımızda 1.2 trilyonluk mali bir kaybımız var. Kendi coğrafyamızda kendi insanımızı mağdur etmiş, kendi ülkemize zarar vermiş, kendi insanımızı öldürmüşüz. Şimdi böyle bir tabloda AK Parti iktidara geldi. Türkiye duble yollarla, üniversitelerle tanıştı. Türkiye dünyada 16'ncı büyük ekonomi oldu. Kara trenden hızlı trene geçtik. Okullarda öğrencilerimiz akıllı tahtayla buluştu. Tüp gaz kuyruklarından doğal gaza, otobüsten uçağa geçtik. Düşüncenin, konuşmanın, inancını yaşamanın suç olduğu bir ülkede bugün Kürtçe Tv var, Kürtçe okullarda seçmeli ders ya da özel okullarda ders olarak okutulabiliyor. Baş örtülü öğrencilerimiz ve milletvekillerimiz var."

Gezi olayları

Kaya, Gezi olaylarına da değinerek, ülkenin nefes aldığı, büyüdüğü sırada problemlerle karşılaştığını kaydederek, şöyle devam etti:

"Türkiye'de siyaset bunları yaparken, tam mayıs ayında Gezi olayları başladı. Türkiye'de aynı anda 71 ilimizde eylemler başladı. 'Biz ağaçları söktürmeyiz, biz yeşile sahip çıkacağız, biz geleceğimizi yeşilde görüyoruz' dediler ve Türkiye'yi yakıp yıkmaya başladılar. 500'e yakın kamu binası, kamu araçları, ambulans, otobüsleri yaktılar, insanlar öldü. Bütün bahaneler 'Gezi olaylarının ağaca dayalı' olarak ifade ettiler. Peki Yalova'da 220 tane tarihi çınarlar kesildi. Kimsenin sesi çıkmadı. Tekirdağ'da da Cumhuriyet Halk Parti Belediye Başkanı ağaçları kesti, kimsenin sesi çıkmadı. Çünkü dertleri ağaç değil, dertleri, ülkenin kalkınması, büyümesi, güzelleşmesi, barış ve huzur içerisinde daha iyi günlere gelmesidir. Merakları AK Parti'yi engellemek filan değil, milletin geleceği ile ilgili. Biz bu Gezi olaylarında bunları gördük."

Kaya'nın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Erol Kaya Türkiye Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title